žestok prosvjed u splitu / 'Frljić je nacionalni izdajnik i ljudska ništarija. Treba mu egzorcist'

Prosvjed ispred splitskog HNK zbog predstave Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje"

24.4.2017.
18:09
VOYO logo
Image

Kerum s križem oko vrata stigao na prosvjed ispred splitskog HNK zbog Frljićeve predstave

Image

Kerum s križem oko vrata stigao na prosvjed ispred splitskog HNK zbog Frljićeve predstave

U Splitu prosvjedi. Jedan je završio, a jedan uskoro počinje i sve to zbog kazališne predstave Olivera Frljića koja grubo narušava osjećaje nekih vjernika. 

Oliver Frljić šokira svojim predstavama i izaziva prosvjede od Poljske do BIH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju predstave "Naše nasilje i Vaše nasilje" udrugama branitelja i stradalnika Domovinskog rata sporna je konkretna scena.

"U kojoj Isus Krist, silazi s križa i siluje muslimanku. Prizor gole žene s hidžabom na glavi koja u jednom trenutku iz spolnog organa vadi nacionalnu zastavu", poručio je Ivan Turudić, predsjednik HDLSKL SDŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nikako nije jeftina provokacija kao ni jeftini populizam u kazalištu. Mislim da je ta scena izvađena iz konteksta. Naime ne silazi Isus, nego simbol Isusa Krista, da to tako nazovemo. Ta scena govori o nečem sasvim drugom", kazala je Jelena Kovačić, ravnateljica Drame u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Većina Splićana koje smo anketirali za predstavu nije ni čula, a oni koji jesu imaju podijeljeno mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije drago ni braniteljima pa su tri sata prije predstave organizirali prvi od dva za danas najavljena prosvjeda.

Frljić je poznat po tome da svoje gledatelje želi šokirati pod svaku cijenu... pa se prosvjednici pitaju je li mu cilj započeti vjerski rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili mu je cilj uništiti turističku sezonu kao najprofitabilniju granu hrvatskog gospodarstva provocirajući predstavom mogući teroristički napad pred sam početak sezone", pita se Turudić.

Čovjek koji se našao pod lavinom kritika, kako splitske braniteljske populacije i stranaka desnog spektra tako i Splitsko-makarske nadbiskupije jer je Frljićevu predstavu uvrstio u program Marulićevih dana, tvrdi da bi i svom djetetu preporučio gledanje predstave, a na kritike politike se ne obazire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihael Darko Burazin, predsjednik splitske podružnice Hrasta koji se natječe na predstojećim lokalnim izborima, žestoko se obrušio na Frljića.

Burazin je naveo da je "Frljić rođen u Travniku u BiH", te da nitko pametan ne bi plaćao njegove predstave a da to moraju porezni obveznici u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem što on to radi, jer znamo od kuda je to, već što on za svoje projekte nalazi suradnike u RH i ministrici kulture i što od svih građana pravi idiote i to svodi pod umjetnost", kazao je.

"I taj netko je nacionalni izdajnik i ljudska ništarija. Već sam rekao da tom čovjeku treba psihijatar, a bit ću još jači treba - mu egzorcist jer je sotona ušla u njega", kazao je Burazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koriste trenutak, sad prije lokalnih izbora, da malo nabildaju rejting da se malo za njih čuje. Nadbiskupija radi svoj posao, ono što već radi 2000 godina, a kazalište radi svoj posao, što isto tako radi 2000, ako ne i malo više, godina", kazao je Igor Ružić, izbornik Marulićevih dana.

I tako je Frljić dobio više prostora u medijima od same manifestacije Marulićevih dana, na kojima se njegova predstava prikazuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo