OKO 70 VJEROVNIKA PODNIJELO ŽALBE PROTIV NAGODBE U AGROKORU: /

'Možemo očekivati niz procesa koji će trajati desetljećima'

Image

Ekonomski analitičar Damir Novotny smatra kako će ovo bit velik teret za Agrokor, ali i Vladu

2.8.2018.
18:42
VOYO logo

Oko 70 vjerovnika podnijelo je žalbe protiv nagodbe u Agrokoru, a među njima je i nekoliko onih velikih. Odluku o žalbama Visoki trgovački sud trebao bi objaviti na jesen.

Najveća žalba je ona Adrisova, na 148 stranica s 40 primjedbi. Prozvana i izvanredba uprava i privremeno vjerovničko vijeće, a u pitanje je dovedena i vjerodostojnost cijelog procesa, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković kaže da ne zna detalje te da danas ima sastanak s izvanrednom upravom, dok je ministar energetike Tomislav Ćorić komentirao kako 'pretpostavlja da će ti postupci imati svoj pozitivan ishod prije svega na sam proces'. 'Najvažnije za istaknuti je da je ogromna kriza koja se mogla dogoditi je bila spriječena i Agrokor ide dalje, rekao je Ćorić.

Ekonomski analitičar Damir Novotny smatra kako će ovo bit velik teret za Agrokor, ali i Vladu. 'Možemo očekivati čitav niz procesa koji mogu trajati desetljećima što će sigurno opterećivati i poslovanje Agrokora, ali će biti i jedan teret Vladi', kaže Novotny.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nas tek čeka provjera da li su odredbe lex Agrokroa usklađene s europskim insolvencijskim pravom./Problem založnog prava, pitanje nositelja hipoteka na pojedinim nekretninama Agrokora i siguran sam da će se to pitanje postaviti pred Europskim sudom', komnentirao je SDP-ov Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo