opći nemar /

Ogorčeni profesor uputio oštru kritiku: 'Vlast ima za skupe domjenke, ali ne i za školska igrališta'

Image
Foto: Ilustracija / Sanjin Strukic/PIXSELL

Profesor je kazao kako je jedini razlog za njegove građanske akcije to što ne može podnijeti nepravdu

11.6.2018.
11:04
Ilustracija / Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Dok se županijski vijećnici goste po skupim domjencima, a općinski načelnici "volonteri" te općinski vijećnici primaju besramno visoke naknade, naša djeca nemaju normalne uvjete u školama, općinske vlasti ne mare za održavanje javnih površina i objekata, a prometna infrastruktura mjestimice je opasna po živote pješaka, piše Podravski.hr.

Tako je profesor Josip Funtak iz Vukovaca u općini Sv. Petar Orehovec kod Križevaca uputio oštru kritiku stanju u potkalničkom kraju. Politički neangažiran, taj profesor tehničke kulture koji radi u Zagrebu već se nekoliko godina bori za povećanje standarda života u svome kraju – piše općinskoj i županijskoj vlasti, ministarstvima, Vladi i predsjednici Republike, pravobraniteljima i drugim lokalnim i državnim institucijama. U moru problema koje navodi, tri su najveća: područna škola u obližnjem Hižanovcu, javno igralište uz vatrogasni dom u Vojnovcu Kalničkom te raskrižje u njegovu Vukovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša županija nema sredstava da u školi u Hižanovcu uredi školsko igralište, to jest da postavi golove i barem jedan koš za košarku, tako da naša djeca imaju barem minimalne uvjete za održavanje nastave tjelesne kulture. Ali ima novca da obilježi Dan županije, na kojem će jaslaši valjda jesti kavijar, jer je za to u županijskom proračunu predviđeno 40.000 kuna. Da ovi ljudi u našoj županiji rade na dobrobit nas i naše djece, preusmjerili bi dio tih sredstava i uredili ovo školsko igralište", kazao je profesor Funtak. 

No upravo zahvaljujući njegovu "dosađivanju" institucijama, s igrališta u Hižanovcu lani su maknuti stari, ruinirani golovi, koji su predstavljali opasnost za djecu i igralište je proljetos pokošeno, ali nove opreme i dalje nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Podravski.hr je kazao kako je jedini razlog za njegove građanske akcije to što ne može podnijeti nepravdu. 

"Ovakvim ponašanjem vladajuća garnitura i jaslaši nam poručuju: – Idite u Irsku ili Njemačku, tamo će vam djeca imati smještaj u vrtiću, sportsku dvoranu da se mogu baviti sportom, adekvatnu školu, to jest uvjete dostojne čovjeka, a vi posao i plaću dostojnu čovjeka, tako da svojoj djeci možete omogućiti normalan život", zaključio je profesor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo