izglasano mu je mirovanje mandata /

Oglasio se i Zoran Milanović: 'Bijesan sam zbog ove afere, ali ne osjećam se odgovornim!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ne vjerujem da ovo ima veze s politikom. Ne vjerujem da ovo ima veze sa SDP-om. Nisam znao za to. Pravno gledano, to nije bio dio moje odgovornosti'

10.2.2017.
12:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Danas se o aferi 'Dnevnice' i skidanju imuniteta Tomislavu Sauchi oglasio i bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

"Saucha je bio kao ministar. Ne želim mu otežavati situaciju, ali to nije bila moja odgovornost. To je kao resor, on je vodio svoj resor, jedino mogu reći - bijesan sam", rekao je Milanović novinarima na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pogledajte zašto je traženo skidanje imuniteta /

Prihvaćen zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta: Sauchi prijeti uhićenje i kazneni postupak

Image
pogledajte zašto je traženo skidanje imuniteta /

Prihvaćen zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta: Sauchi prijeti uhićenje i kazneni postupak

"Šokiran sam. Bio je jedan od mojih najbližih suradnika. Vjerujem da je bio lojalan, no s druge strane vjerujem i u DORH".

"Ne vjerujem da ovo ima veze s politikom. Ne vjerujem da ovo ima veze sa SDP-om. Nisam znao za to. Pravno gledano, to nije bio dio moje odgovornosti. Kad smo pobjeđivali, zaslužni smo bili svi. Kad nešto nije valjalo, ja sam bio kriv. Čuli smo se jučer navečer i mislim da se ne smijem i ne mogu više čuti s njim. Taj novac je netko ukrao i očito se to radilo nekoliko godina. Mislim da me USKOK treba pitati za neke stvari. Očekujem njihov poziv", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije Fimi media. Ovdje je odgovornost osobna, osobna i osobna", kaže Milanović.

Danas je u Saboru izglasano i mirovanje mandata Zorana Milanovića

Podsjetimo, Tomislav Saucha, SDP-ov zastupnik i predstojnik Ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića, kojega Državno odvjetništvo tereti da je u aferi 'devizne dnevnice' na štetu proračuna pribavio korist veću od 540 tisuća kuna i 1360 eura, ostao je u petak bez zastupničkog imuniteta, a odluku o tome donio je Hrvatski sabor većinom glasova.

Od 136 nazočnih zastupnika, za skidanje imuniteta koje je ujutro predložilo Mandatno-imunitetno povjerenstvo izjasnilo se njih 135, a jedan je bio protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH je za Sauchu zatražio pokretanje kaznenog postupka te lišavanje slobode, odnosno određivanje istražnog zatvora. Sumnjiči ga da je je nalagao da se u gotovini iz državnog proračuna isplate akontacije dnevnica, "iako je znao da se radi o stvarno nepostojećim službenim putovanjima posebnih savjetnika". Naloge je, tvrde u DORH-u, potom potpisivao i nalagao njihovu dostavu u računovodstvo, nakon čega su izrađeni nalozi za službena putovanja u inozemstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo