OGLASIO SE I MILANOVIĆ / Evo što je poručio Grabar Kitarović

Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na priopćenje za javnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem ga ona poziva na ostavku.

24.2.2015.
13:35
VOYO logo

"Nisam vidio takvo pismo. Vlada odgovara Hrvatskom saboru i Vlada odgovara hrvatskom narodu, dakle biračima, građanima, koji su znali što biraju kad su birali i znali su tko će biti premijer. Ponosan sam na ono što radim i za što se borim, vrednujem rad drugih i zna se kome Vlada odgovara, dakle Vlada ogovara Hrvatskom saboru.

Hrvatski sabor je najviše tijelo vlasti u Hrvatskoj. Iz njega proizlazi Hrvatska vlada, koju održava većina u Saboru. Ja sam premijer te Vlade. To su vrlo jednostavna pravila po kojima demokracija funkcionira. Demokracija dopušta i ovakve situacije kao što je u Savskoj. To je tako, treba bit strpljiv", rekao je premijer, piše Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimo ozbiljan posao

Na pitanje novinara razmišlja li o ostavci, premijer Milanović nije odgovorio. No bio je nešto konkretniji oko sadržaja sjednice Vlade s Predsjednicom Grabar Kitarović.

"Vladu shvaćam jako ozbiljno i radimo ozbiljan posao. Dakle način, ja to tako vidim i tako postavljam, jest da onaj tko želi dobro Hrvatskoj, koji ima dobre namjere, dolazi sa konkretnim prijedlozima, na kraju krajeva i saborski zastupnici i saborski klubovi kad se obraćaju Vladi, dolaze s konkretnim prijedlozima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle točno tko, kako i kojim mehanizmi, financijske projekcije i utjecaji proračuna, tu ne radim razliku između SDP-a i HDZ-a. Svaki dobar prijedlog koji možda mi još nismo osmislili ćemo prihvatiti.

U Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti

Zato pozivam sve one, pa i Predsjednicu, da mi se pridruže ovakvim događajima, i na potpisivanju ugovora o garancijama za mlade ovih dana u Vladi, koju potpisujemo s Udrugom poslodavaca. To je 130 milijuna eura plus 500 milijuna kuna novca direktno iz proračuna za pomoć mladima, koji nakon završetka školovanja i prijave se na Zavod, da u roku od četiri mjeseca ili dobiju posao, ili daljnji trening, ili neku vrstu obuke... To su moje poruke, a Vlada je tijelo na kojem se donose konkretne odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza svake poruke mora stajati jasna ideja, mora stajati mehanizam i moraju stajati financijski učinci. Takav doprinos ću smatrati ozbiljnim... U Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti", istaknuo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo