ključni sastanak / Oglasila se Uljanik grupa: 'Jasno je da je Vestager svjesna značaja Uljanika'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Današnji posjet i sastanak smatraju izuzetno važnim

7.9.2018.
17:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Oglasila se Uljanik Gripa vezano uz izjave europske povjerenice za tržišno natjecanje Margarethe Vestager

"Utješno je da imate Vladu koja želi Uljanik koji je dugoročno održiv no novac poreznih obveznika ne smije biti bačen. I zato mislim da Vlada radi na način koji je obećavajući. Teško je dati rok za odobravanje plana", poručila je Vestager prilikom posjeta u uredu premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su u napisali u očitovanju za medije, Uljanik Grupa današnji posjet i sastanak smatraju izuzetno važnim, te prvim u nizu ključnih sastanaka u narednim danima. Prema dostupnim informacijama, Vlada RH je povjerenici Margarethe Vestager sveobuhvatno prezentirala situaciju te krajnji cilj očuvanja Uljanika.

"U potpunosti pozdravljamo izjave povjerenice za tržišno natjecanje izrečeno nakon sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je da je povjerenica svjesna značaja Uljanika za dvije hrvatske županije, Istarsku i Primorsko-goransku, a dugoročna održivost prema pravilima EU-a ugrađena je u osnove predloženog Programa restrukturiranja.

Uljanik će, kao i dosad, učiniti sve potrebno kako bi se Program restrukturiranja koji je Ministarstvo gospodarstva u srpnju poslalo Europskoj komisiji u narednim danima kroz konstruktivnu raspravu konačno usuglasio između ključnih dionika - Uljanika, strateškog partnera i Vlade RH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino kroz Program restrukturiranja moguće je stvoriti održive osnove za zadržavanje prevažne industrijske grane koja direktno zapošljava preko 4.000 radnika u Puli i Rijeci", poručuju iz Uprave Uljanik grupe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo