OGLASILA SE I VLADA: / Amerikanci dali poraznu sliku Hrvatske, a iz Banskih dvora poručuju - 'Ima i pozitivnih stvari'

Image

Poprilično poraznu sliku dalo je najnoviji izvješće State Departmenta o Hrvatskoj. Socijalna diskriminacija, nasilje prema pripadnicima etničkih manjina, ženama i djeci te korupcija...

4.3.2017.
19:27
VOYO logo

Američki State Department objavio je izvješće u kojem je Hrvatsku opisao kao zemlju u kojoj su korupcija, pritisci na medije i nasilje prema manjinama svakodnevica. Naveli su i kako je prvi put u modernoj povijesti izvješće pučkog pravobranitelja za ljudska prava. Pretrpani zatvori, sporost pravosuđa, neriješena pitanja povrata imovine, političko uplitanje vlade u rad agencija za ljudska prava, neka su od područja na koja se upozorava za 2016. u Hrvatskoj.

Image
KAKO AMERIČKA VLADA VIDI HRVATSKU: /

Korupcija, pritisci na medije, nasilje prema manjinama... i još puno toga

Image
KAKO AMERIČKA VLADA VIDI HRVATSKU: /

Korupcija, pritisci na medije, nasilje prema manjinama... i još puno toga

U izvješću stoji i kako Vlada je poduzela važne korake u svrhu progona i kažnjavanja pojedinaca koji krše ljudska prava, a sada se i Vlada oglasila priopćenjem vezano za ovo izvješće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako spomenuti izvješće u odnosu na RH daje pregled i ocjenu stanja ljudskih prava, 'od kojih je niz područja ocijenjen pozitivno'. 'U pogledu nekih područja koja se u Izvješću percipiraju kao problematična potrebno je istaknuti da su ona bila naglašavana i u izvješćima State Departmenta za RH i tijekom ranijih godina', stoji u priopćenju Vlade.

Dodaju i kako je Hrvatska usvojila je najviše standarde zaštite ljudskih prava ratificirajući temeljne međunarodne instrumente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vlada Republike Hrvatske je odlučna u daljnjem promoviranju i zaštiti temeljnih prava. Posebice se naglašava zaštita prava nacionalnih manjina čemu pridonose i zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru kao dio parlamentarne većine. Promoviranje i zaštita ljudskih prava od strane RH prepoznata je i na međunarodnoj razini o čemu svjedoči nedavni izbor RH u Vijeće za ljudska prava UN-a. Sljedeće godine RH predsjedava Vijećem Europe što će biti daljnja mogućnost u promicanju ljudskih prava', priopćeno je iz Vlade te dodano kako je 'Vlada jasno osudila sve događaje koji su predstavljali kršenje pojedinih ljudskih prava, zajamčenih Ustavom i hrvatskim zakonodavstvom te je poduzela značajne korake kako bi kaznila počinitelje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo