1 OSOBA ZAVRŠILA U BOLNICI / Oglasila se Coca-Cola o trovanju, kažu da je incident povezan s vodom Romerquelle: 'Zabrinuti smo i otvoreni za suradnju'

Image
Foto: Nel Pavletic, PIXSELL / Shutterstock, ilustracija

'Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj', poručili su u odgovoru

7.11.2023.
12:34
Nel Pavletic, PIXSELL / Shutterstock, ilustracija
VOYO logo

Nakon što su društvene mreže preplavile poruke upozorenja o navodnim trovanjima nakon ispijanja jedne vrste mineralne vode, napokon su se oglasili iz kompanije Coca-Cola Hrvatska.

"Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima", stoji u njihovom odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom dana policija je potvrdila da su dobili prijavu da je jednoj osobi pozlilo nakon ispijanja bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci te da je prevezena tamošnji KBC. Iz bolnice su potvrdili da je osoba zaprimljena kod njih na liječenje zbog sumnje na kemijsku ozljedu želuca i da je njezino stanje sada stabilno.

"Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba", izvijestili su. U tijeku je istraga i utvrđivanje svih detalja oko ovog slučaja, a iz policije poručuju da osim ovog i još jednog događaja od ranije nisu imali drugih prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu u Rijeci preuzeo je DORH i Ministarstvo unutarnjih poslova, a o svemu je obavješten i Državni inspektorat.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavila je očevid odmah po zaprimanju obavijesti PU primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću, te je inspekcijski postupak u tijeku, izvijestili su iz Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo primorsko-goranske županije su na upit Hine odgovorili kako nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića.

Nad njima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavaju kako Nastavni zavod po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju slučajeva hospitalizacija, a za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata.

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Policija potvrdila: 'Dobili smo prijavu o trovanju pićem, osoba završila u bolnici'. Inspekcija uzela uzorke iz boce

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Policija potvrdila: 'Dobili smo prijavu o trovanju pićem, osoba završila u bolnici'. Inspekcija uzela uzorke iz boce

Pojavile su se informacije da navodno postoje i slučajevi u Zagrebu, no iz KBC-a Dubrava te s Rebra i iz Klaićeve su kazali da kod njih nema zabilježenih slučajeva trovanja, a isto su potvrdili u KBC-u u Osijeku i Koprivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo jutros objavili, uznemirujuće poruke počele su se dijeliti među korisnicima društvenih mreža.

"Nemoj piti ništa od one mineralne. Jer u KBC-u javljaju da imaju trovanje kiselinom i spaljen jednjak i želudac kod ljudi do nepopravljivih stanja", stoji u jednoj poruci koji su nam poslali čitatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili ne je neka greška u proizvodnji pa je stiglo u Rijeku slučajno ili netko truje s kiselinom. Prvo su u KBC-u mislili da je slučajno, sad već ima puno ljudi. Javi kome znaš da bi mogao piti", nastavlja se u poruci.

Ovo nije jedina takva poruka, a u jednoj prepisci čak stoje i navodne fotografije teških opeklina."Ekipa, nije za***ancija, ali izbjegavajte (naziv proizvođača) i njezine proizvode obavezno u idućem razdoblju. Imali smo tri slučaja teških opeklina jednjaka i želuca unazad dva mjeseca", piše u prepisci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Stanko naručio mineralnu u restoranu, poslužili mu nešto što mu je spalilo utrobu! Uslijedio je kaos...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo