Za nešto mirnije proslave /

Odzvonilo je petardama! Od danas su u Hrvatskoj i zakonom zabranjene, a evo gdje ih možete odložiti

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Prijatelji životinja istaknuli su da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njezine građane, kao i za sve životinje

2.1.2021.
11:15
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Ovogodišnje Silvestrovo i službeno je zadnje u kojemu su se smjele pucati petarde jer je od 2. siječnja 2021. stupila i zakonska zabrana prodaje i uporabe petardi i redenika kategorija F2 i F3.

Apel da se ne puca

Iz udruge Prijatelji životinja mole građane da neiskorištene petarde predaju MUP-u ili vrate u trgovine iz kojih su ih nabavili.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novogodišnja noć ovog je puta bila po mnogočemu drugačija. Dobar dio stanovnika Banovine novu 2021. godinu dočekao je u improviziranom smještaju ili pak ispred svojih porušenih domova. 

Iz poštovanja prema stradalima u Petrinji i okolici, ali i kako bi se smanjio stres svih onih koji su doživjeli razorni potres, upućen je apel da se ne pucaju petarde, ali petarde i vatromet mogli su se čuti u većini Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U Metkoviću /

Desetogodišnjaku iz Metkovića u ruci eksplodirala petarda: Dobio ju je od oca

Image
U Metkoviću /

Desetogodišnjaku iz Metkovića u ruci eksplodirala petarda: Dobio ju je od oca

Dugo očekivani datum 

Prijatelji životinja istaknuli su da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njezine građane, kao i za sve životinje.

"Mnogi su i protekle dane proveli sa svojim četveronožnim članovima obitelji u kupaonici, sa spuštenim roletama i sredstvima za smirenje strepeći da ne dođe do najgoreg – otkazivanja srca njihova prijatelja, a neki su, nažalost, doživjeli i to najgore iskustvo. Mnogi su se zbog petardi, naročito 29. i 30. prosinca, trzali na svaki zvuk petarde ili nekog drugog pirotehničkog sredstva misleći na trenutak da stiže novi potres. Neki su bili i u bolnici previjajući teško ozlijeđene dijelove tijela. Stoga je ovaj datum zaista dugo očekivan i zaista pozitivna stvar za početak ove godine", rekli su iz udruge Prijatelji životinja.

Osim što kućni ljubimci teško podnose pucnjavu, svake godine brojni građani, među kojima i značajan broj djece, ozlijedi se pucajući petarde, a unatoč brojnim apelima, ozljeda je bilo i ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo