DALIJA OREŠKOVIĆ POVUKLA KANDIDATURU: / 'Ako ono što sam dosad radila predstavlja problem vladajućima, onda mi je to kompliment'

Image
Foto: PIXSELL
18.2.2018.
11:30
PIXSELL
VOYO logo

Dalija Orešković, dosadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, odlučila je povući svoju kandidaturu. Izjavila je to na N1 televiziji, gostujući u emisiji Točka na tjedan. Ona se ponovno kandidirala za predsjednicu tog Povjerenstva, a jedina protukandidatkinja bila joj je Nataša Novaković, koju je predložila vladajuća koalicija HDZ-HNS.

Image
OVU ŽENU HDZ ŽELI NA ČELU POVJERENSTVA ZA SUKOB INTERESA: /

'S političarima uistinu nemam nikakve veze'

Image
OVU ŽENU HDZ ŽELI NA ČELU POVJERENSTVA ZA SUKOB INTERESA: /

'S političarima uistinu nemam nikakve veze'

U petak je Sabor glasovao o novoj predsjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, no kandidatkinja vladajuće koalicije Nataša Novaković nije dobila potrebnih i natpolovičnih 76 glasova, dok je Orešković dobila 46 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovakav način nemam namjeru dalje sudjelovati u tome"

"Na ovakav način nemam namjeru dalje sudjelovati u tome. Ne radi se tu o mojem osobnom razočarenju i ogorčenosti. Zapravo su neki trendovi i pokazatelji unatrag godinu dana već sasvim jasno najavljivali kako će se ova priča rasplesti. A ako ono što sam ja u javnom prostoru predstavljala svih ovih godina trenutnoj političkoj garnituri predstavlja problem, onda to meni nije razočaranje nego kompliment", kazala je Orešković i dodala da su "sada sve maske pale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njena odluka, kaže, nema veze s Natašom Novaković koju smatra dobrom kandidatkinjom.

"Ovdje se ne radi o njoj, već o tome kako se politika ponijela prema cijeloj instituciji. Primjer je izjava šefa Kluba zastupnika HDZ-a, gospodina Bačića, koji je rekao: "ako ne izglasamo sada, ponovit ćemo natječaj, ja u tome ne vidim problem". E pa ja u tome vidim problem. To pokazuje kako se poštuju nepristrane državne institucije", kazala je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan političar mi je rekao da smo poput herpesa"

Prepričala je i svoj privatni razgovor s jednim političarem čije ime nije željela otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mi je rekao da mi kao Povjerenstvo nismo neka bolest od koje se umire, nego smo poput herpesa. Stalno smetamo", kazala je.

U petak je Sabor glasovao o novom sastavu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. No, dok su članovi Povjerenstva izabrani, Novaković nije dobila potrebnih 76 glasova, odnosno natpolovičnu većinu broja zastupnika, već 75, dok je Orešković dobila 46 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ishod tog glasovanja govori da su neki zastupnici vladajuće koalicije, njih najmanje troje jer vladajuću većinu čini 78 zastupnika, ili pak netko od njihovih manjinskih partnera "minirao" ranije postignuti dogovor o podršci Nataši Novaković.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo