Pripremno ročište / Određen datum početka suđenja Milanu Bandiću za 'aferu štandovi': 'Ja sam raspoložen...'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Milan Bandić došao je na pripremno ročište u "aferi štandovi"

28.8.2018.
9:31
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Na zagrebačkom Županijskom sudu održano je pripremno ročište na kojemu je određeno da će suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima u "aferi štandovi" početi 6. rujna. Tijekom suđenja bi trebalo biti ispitano 40-ak svjedoka. 

Prva optužnica protiv Bandića potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta do sada odgađano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković rekao je da će suđenje krenuti s "čitanjem dokumentacije i preslušavanjem posebnih dokaznih radnji", nakon čega će se krenuti u ispitivanje 40-ak svjedoka.

Bandić je u "aferi štandovi" optužen da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodovao udruzi U ime obitelji: Bandiću pripremno ročište za 'aferu štandovi' 

Milan Bandić stigao je na sud, a na pitanje je li spreman za suđenje i kakva su mu očekivanja, rekao je: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam raspoložen." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački gradonačelnik nije propustio upozoriti reporterku RTL-a Ivanu Ivandu Rožić da pazi kako prelazi cestu, aludirajući na slučaj njegovog vozača koji je kršio prometna pravila prelazeći kroz crveno i punu crtu što su snimile kamere RTL-a. 

Bandić je danas kazao kako njegov vozač više ne vozi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo