Još jedna priča iz Hrvatske / Odjenite se od glave do pete: 'Odjeća za odrasle i djecu, a cijene su od 50 lipa do 2,5 kune po komadu'

Image
Foto: Vijesti.hr

U SOS shopu u Petrinji će se od 1. travnja prodavati rabljena odjeća po simboličnoj cijeni

29.3.2019.
14:16
Vijesti.hr
VOYO logo

U SOS shopu u Petrinji će se od 1. travnja prodavati rabljena odjeća po simboličnoj cijeni odnosno kilogram odjeće ćete moći kupiti za pet kuna.

Vlasnik Saša Jovanović (32) je izračunao kako u kilogram odjeće stane od 3 do 5 majica što znači da će majice i košulje koštati od 1 do 1,50 kuna, hlače od 1,50 do 3 kune, suknje i minice od 1,50 do 2,50 kuna, a dječja odjeća od 0,50 lipa do 1,50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je cijela priča oko SOS shopa imala humanitarni karakter, nažalost će završiti neslavno, a Saša će, kako sam kaže, sreću najvjerojatnije potražiti izvan granica Hrvatske.

Mladi poduzetnik je u Petrinji osnovao tvrtku u listopadu prošle godine uz potporu za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Namjera i želja mu je bila doprinijeti razvoju lokalne zajednice u borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Odlučio je otvoriti trgovinu u kojoj će po pristupačnim cijenama prodavati rabljenu odjeću i zapošljavati ranjive skupine i osobe sa invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

"Želio samo unijeti malo života u Petrinju iz koje je otišlo oko 70 posto mladih. Tvrtku sam osnovao 10. listopada. Prostor sam unajmio, a za uređenje sam se poslužio recikliranim paletama i cijevima za vodu. Vlastitim sam rukama napravio kombinaciju eko DIY-a i Inustrial style ambienta", kaže Saša za vijesti.hr i dodaje kako je trgovinu otvorio krajem siječnja ove godine.

Nažalost, zbog problema s dobavljačem, nakon tri mjeseca primoran je zatvoriti trgovinu kako ne bi gomilao dugove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova je plemenita namjera propala nakon što mu je glavni dobavljač odjeće podmetnuo odjeću loše kvalitete što ga je poslovno upropastilo.

"Bolje da što prije prekinem nego da sam sebi stvaram dugove. Nisam sebi četiri mjeseca isplatio plaću, a još k tome i najam prostora moram plaćati", potužio se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je odlučio simbolično, od 1. travnja, prodati preostalu robu.

Razmišlja o odlasku u Njemačku jer u Petrinji više ne vidi perspektivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo