njihov odgovor /

Odgovor Agrokora na Jaića i HUP

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'U tom je pozivu naglašeno da odluku o sudjelovanju svaki pojedini dobavljač treba donijeti procjenjujući svoj najbolji interes', poručili su iz Agrokora.

2.8.2017.
16:20
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Na web stranici Agrokora jučer je objavljen službeni poziv dobavljačima za sudjelovanje u novoj tranši kredita. 

Tim putem Agrokor je pozvao dobavljače koji ispunjavaju navedene uvjete da najkasnije do 25.8.2017. godine u 17 sati daju Izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju Agrokora i/ili njegovih povezanih društava uz istovremenu isporuku robe odnosno pružanje usluga.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je izvanredna uprava Agrokora poslala i svoj komentar na cijelu situaciju koji prenosimo u cjelosti:

"Trgovački sud u Zagrebu je 27. lipnja 2017. donio rješenje kojim je potvrdio zakonitost odobrenja za preuzimanje novog zaduženja, kao i zakonitost refinanciranja starog duga (tzv. roll-up). Ova odluka Trgovačkog suda potvrđuje da je izvanredna uprava ugovorila novo financiranje, koje uključuje i refinanciranje, u skladu sa zakonom. Što se tiče poziva Agrokora dobavljačima na iskaz interesa o namjeri sudjelovanja u novom financiranju uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50 milijuna eura, u tom je pozivu naglašeno da odluku o sudjelovanju svaki pojedini dobavljač treba donijeti procjenjujući svoj najbolji interes. Izvanredna uprava je ovim pozivom samo otvorila mogućnost i dobavljačima kao vjerovnicima da sudjeluju u novom financiranju pod istim uvjetima kao i financijske institucije.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo