sve do lipnja / Odgođen nastavak radova na Jadranskom mostu. Planove poremetilo vrijeme, ali uskoro nastavljaju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 eura od čega se 1.450.000,00 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije

10.1.2023.
14:01
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iako su radovi na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta u Zagrebu trebali biti nastavljeni u utorak, isti će ipak početi 14. siječnja.

Kako su izvijestili iz grada, odluka je donesena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nemogućnosti iscrtavanja horizontalne signalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta. Za promet će biti zatvoren zapadni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake, navode pa podsjećaju da je riječ o istoj privremenoj regulaciji kakva je prethodno bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta.

"Ta se regulacija pokazala protočnom te očekujemo istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja zapadnog vijadukta", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potrebna sanacija /

FOTO Ovo baš i nije dobro: Pogledajte kako izgleda Jadranski most u Zagrebu

Image
potrebna sanacija /

FOTO Ovo baš i nije dobro: Pogledajte kako izgleda Jadranski most u Zagrebu

Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza, a kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažu i obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Podsjetimo, na istočnom vijaduktu izvedeni su radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 eura od čega se 1.450.000,00 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo