ovisi hoće li za to biti novca / Odbor za obranu: vladajuća koalicija želi ponovno uvesti obavezan vojni rok!

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon što je Hrvatska ukinula obvezno služenje vojnog roka, na saborskom Odboru za obranu vladajući su se založili da se razmotri njegovo ponovno uvođenje

24.2.2016.
14:27
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom rasprave na saborskom Odboru za obranu jednoglasno je podržano razriješenje načelnika glavnog stožera Oružanih snaga (OSRH) Drage Lovrića te imenovanje novog načelnika Mirka Šundova, a Mostova zastupnica Ines Strenja Linić poručila je kako bi se trebalo razmisliti o uvođenju služenja vojnog roka, ali na dobrovoljnoj bazi, kao i aktivnijem korištenju pričuve.

HDZ-ov Stevo Culej želi obavezno služenje vojnog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zalagat ću se za obavezno služenje vojnog roka da se u ovom trenutku podjela u državi mladići koji služe rok prepoznaju kao svoji, da nema više podjela sjevera i juga Hrvatske", tvrdi Culej, a uz njega su stali i Pero Ćorić iz HSP-a AS te ministar obrane Josip Buljević.

"Razgovarali smo o tome, ja to podržavam, ali se radi o tome koliko ćemo imati sredstava i kakvi su naši trenutni prirotiteti", pojasnio je ministar Buljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njih, predsjednik Odbora, SDP-ov Igor Dragovan smatra da je bila dobra odluka kada se obveza služenja vojnog roka ukinula 2006. godine.

"Vojni rok, koliko ja znam, iziskuje velika novčana davanja. U prošlom mandatu napravljen je iskorak što se tiče pričuve, treba je podići na drugačiju razinu, a što se tiče obaveznog vojnog roka, ja nisam za to", kaže Dragovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključite se u raspravu i iskažite svoje mišljenje o uvođenju obaveznog vojnog roka u komentarima ispod članka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo