masovno zlostavljanje životinja / Odbačena kaznena prijava za zlostavljanje pasa u romskim naseljima

Image
Foto: RTL

Zaštitarsko ekološka udruga 'Prijatelji životinja i prirode' u četvrtak 21. travnja u 11 sati ispred Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, Ruđera Boškovića 18, organizira konferenciju za novinare povodom rješenja kojim se odbacuje kaznena prijava protiv nepoznatih počinitelja zbog kaznenog djela iz članka 205. Kaznenog zakona.

20.4.2016.
11:30
RTL
VOYO logo

'ZEU 'Prijatelji životinja i prirode' zbrinula je preko 160 pasa iz romskih naselja u periodu od prosinca prošle godine, a ukupno je zbrinut 321 pas iz ukupno 5 romskih naselja s područja Međimurske županije. Preko 250 pasa zbrinuto je zbog zanemarivanja, ozljeda i bolesti koje su im ugrožavale život dok preostali broj zbrinutih pasa čine kuje sa štencima koje su zbog vremenskih uvjeta kao i prijetnji stanovništva bile također životno ugrožene. 

Člankom 205. Kazenog zakona točkom 1. predviđena je kazna zatvora do jedne godine za počinitelje koji izlažu životinju nepotrebnim patnjama i boli, što uskraćivanje veterinarske pomoći i jest, ili je teško zlostavlja, dok je točkom 3. istog članka predviđena zatvorska kazna do 6 mjeseci za počinitelje koji iz nehaja uskratom vode, hrane ili na drugi način izlože životinju tegobnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo