Odabrani favoriti za izbor homofrenda i homofoba

15.6.2011.
14:55
VOYO logo

Podsjetimo, organizatori desetog Zagreb pridea ove su godine otvorili 'natječaj' za izbor homofoba desetljeća i homofrenda desetljeća.

Nakon gotovo 2.500 glasova, troje kandidata s najviše glasova za titulu homofrenda su Aleksandar Stanković, Ida Prester i Vesna Pusić. Za homofoba nacije su pak u uži izbor ušli Mirjana Vulin, Marijana Petir i Jacques Houdek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalisti za homofrenda desetljeća

Ida Prester nominaciju je zaslužila jer se jedina s estrade toliko zauzima, i to godinama, za prava LGBT zajednice. Mogli ste je vidjeti na Povorci ponosa s ironičnim transparentom 'I hetrići su ljudi', kao i bezbroj puta u medijima kako govori o prihvaćanju različitosti i poziva na toleranciju. Ida Prester, tj. njen bend Lollobrigida, stoji i iza jedne od rijetkih pop-pjesama domaće estrade posvećenih otvoreno gej tematici. Vesna Pusić je titulu homofrenda zaslužila kao dugogodišnja zagovarateljica i podržavateljica LGBT prava, ne samo u Hrvatskoj, nego i u europskim institucijama. Pusić je nekoliko puta marširala i u Povorci ponosa, odmah shvativši da ravnopravnosti nema bez vidljivosti i prava na javnost. Aleksandar Stanković se za titulu homofrenda desetljeća bori jer je on jedini televizijski novinar koji od svojih gostiju redovito traži očitovanje po pitanjima prava gej osoba, pa se tako doznalo da Ivo Sanader 'nema stav' kada je riječ o homoseksualnosti.

Finalisti za titulu homofoba desetljeća

Pjevač Jacques Houdek se pak ugurao u favorite za homofoba desetljeća jer u svojim izjavama "govori ono što više ne čujemo niti sa saborskih govornica". Ocijenio je tako da "gej i lezbijska populacija ne može biti ravnopravna s ostalim građanima jer to znači povratak u Sodomu i Gomoru", te da su istospolne zajednice "bolesne". HSS-ova zastupnica Marijana Petir na listi homofoba je završila jer je jedina od svih saborskih zastupnika glasala protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije. Nominatori kažu da je petir također i jedina HSS-ovka koja se drži svog stava, u ovom slučaju "svojeg talibanskog anti-pederluka". Treća konkurentica za homofoba desetljeća jest dr. Mirjana Vulin, ravnateljica Psihijatrijske ustanove Lopača iz Rijeke, u čijoj se ustanovi pet godina 'liječila' mlada lezbijka Ana Dragičević. Vulin je optužena zbog djela protiv zdravlja ljudi i nesavjesnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasajte i vi!

Još nije kasno da u izboru sudjelujete i vi, i to na ovom linku. Proglašenje pobjednika/ce u kategorijama homofrend i homofob desetljeća, kao i imenovanje LGBTIQ osobe desetljeća, dogodit će se na Zrinjevcu 18. lipnja, nakon desete Povorke ponosa Zagreb Pridea. specijal-201012070191004-Pride

Vezani članci:

arti-201106080014006 arti-201106090203006 arti-201106130301006 arti-201106150276006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo