OD ZAGREBA DO MüNCHENA SVE SMRDI PO KISELOM KUPUSU: / Vozači otkrivaju što Hrvati nakon blagdana najradije odnose u inozemstvo

Image

Kada Hrvate koji odlaze na rad u inozemstvo nakon blagdana upitate što najčešće iz domovine nose sa sobom zasigurno ne sumnjate da je riječ o domaćim suhomesnatim proizvodima, sarmi i rakiji.

29.12.2016.
14:31
VOYO logo

Bla Bla Car, zajednica koja spaja vozače kako bi podijelili prijevoz iz države u državu i time smanjili troškove putovanja, provela je anketu među svojim članovima i došla do zanimljivih odgovora na pitanje što sve Hrvati nose sa sobom kada iz Lijepe naše na posao putuju u inozemstvo.

Najpopularnija međudržavna putovanja na BlaBlaCaru su između Hrvatske i Njemačke, što ne čudi budući da u toj zemlji, prema posljednjim procjenama, živi nešto više od 300.000 hrvatskih državljana. Najviše ih je u Munchenu pa je tako Munchen-Zagreb- Munchen najčešća ruta, ali tu su i Stuttgart te Frankfurt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tim, ali i drugim relacijama po pitanju "popratnog sadržaja" putnika prednjači domaća hrana pa se tako na vrhu popisa našao ajvar i neizbježni domaći suhomesnati proizvodi kao što su kulen, pršut, čvarci i kobasica. Na popisu je nezaobilazan i kiseli kupus te sarma čiji mirisi ne smetaju one koji dijele prijevoz jer znaju koliko je to teško nabaviti u inozemstvu.

Na dar kolegama se, pak, nose domaće rakije dok strance nerijetko oduševljavaju i napolitanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: BlaBlaCar
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo