fasciniran muzejom prekinutih veza / Od uličnog svirača do svjetske zvijezde: Glen Hansard otkrio što misli o Zrinki Cvitešić

Na ulici je svoj glazbeni talent brusio Glen, koji je pravi primjer kako se svjetski uspjeh može dogoditi kada se najmanje nadate. Nekada ulični svirač koji je za život zarađivao milošću slučajnih prolaznika, danas puni dvorane diljem svijeta, pa je sinoć napunio i naš Lisinski. Njegova ga je karijera spojila i sa Zrinkom Cvitešić

10.3.2016.
17:46
VOYO logo

Težak je život superzvijezde, a još je teži kada krećete s ulice. Upravo tako je svoju karijeru započeo danas svjetski poznati Irac Glen Hansard, autor Oscarom nagrađene glazbe za film Once po kojem je napravljen istoimeni mjuzikl sa Zrinkom Cvitešić u glavnoj ulozi. Sa svega 13 godina napustio je školsku klupu i postao ulični svirač. 

"U to vrijeme u Irskoj se loše živjelo, nezaposlenost je bila velika. Na neki način, napuštanje škole i zapošljavanje u tvornici bilo je najbolje što se moglo dogoditi meni i mojoj obitelji", priznao nam je Glen Hansard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, to je samo dio Glenova turbulentnog života. Iza njega su problemi s alkoholom iz kojih ga je izvukao, ni manje ni više, Bruce Springsteen. Prije točno šest godina na njegovu koncertu ostavljeni i razočarani muškarac izvršio je samoubojstvo.

"To je bio pretužni događaj, ali nije imao nikakve veze s nama. On bi to učinio kako god. Njegova djevojka je voljela našu glazbu, pa je to učinio na našem koncertu. Bilo je potresno. Na tom je koncertu bilo 4.000 ljudi i mnogo djece, a ovaj mladić je umro ispred svih njih. To je bilo vrlo sebično od njega", kazao je glazbenik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novcem od turneje financirana je psihološka pomoć za obožavatelje koji su se zatekli na nesretnom koncertu. Ipak, to nije njegova priča ni njegov život. Njegov život iz faze uličnog svirača poslužio je kao idealan holivudski scenarij za spomenuti film 'Once', koji mu je priskrbio svjetsku slavu. Ista radnja preseljena na kazališne daske našoj Zrinki osigurala je prestižnu britansku nagradu Laurence Olivier.

"Vidio sam je u Londonu, gledao sam je dva puta. Bila je nevjerojatna", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno iskustvo doživio je u zagrebačkom Muzeju prekinutih veza koji je stigao posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam ušao, shvatio sam da svira moja pjesma. Pomislio sam: 'OK, možda jedna pjesma'. Ali onda su krenule jedna za drugom. Bilo mi je interesantno gledati izložbene primjerke svih tih nevjerojatnih priča", otkriva.

I baš ta anonimna iskrenost je nešto što ga fascinira. Uz pratnju njegovih pjesama, ljubav uistinu dobije čaroban zaplet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo