Poklon ograda / Od sad postoji i mogućnost doniranja potrebitima bez kontakta: 'Ljudi su neizmjerno zahvalni'

Inicijativa spaja one koji žele pomoći s onima kojima je pomoć potrebna

19.4.2020.
7:48
VOYO logo

Ostavite vrećicu potrepština na klupici, preuzme ju netko kome je prijeko potrebna i tako se donacija izvrši bez kontakata. Riječ je građanskoj inicijativi "Poklon ograda" koja je održana već drugu subotu na dvije lokacije u Zagrebu, a s ciljem da se pomogne potrebitim građanima.

Vrećica po vrećica

Iza ove incijative, prve takvog tipa u Hrvatskoj, stoje tri žene, a na taj je način prošle subote prikupljeno hrane za osamdesetak obitelji. Vrećica po vrećica, cijelo jutro pristizala je hrana za one koji se nalaze u teškoj situaciji.

''Ova moja gesta koju sam ja donijela ovdje, to je samo jedno malo zrno, ali to zrno može biti puno veće kada se mi svi ujedinimo i svatko nešto donese i svatko nešto da'', kazala je Branka Lukić iz Zagreba.

Inicijativa je to koja spaja one koji žele pomoći s onima kojima je pomoć potrebna u ovim izazovnim vremenima.  

''Nema nikakvog zadržavanja, obavezne maskice, dva metra razmak, ostaviti, bez zadržavanja otić, i druga osoba koja dođe uzme i ide dalje'', objasnila je Aleksandra Ivanac, građanska inicijativa Poklon ograda.

Darak s klupice za sebe i slijepog prijatelja uzeo je i 76-godišnji Milko koji je s nama podijelio svoju priču.

''Dragovoljac borbeni sektor dvije godine. I gledajte ja sam ovisan o ovakvoj pomoći. Imam ovrhu na mirovinu jer sam jamac bio jednome prijatelju kad sam bio na ratištu, on je umro, dođem u Finu, veli meni u Fini, gospodine 200 godina bi morali živjeti da ovo otplatite. Milijun i 800 tisuća kuna ja imam'', kazao je Zagrepačnin Milko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka podrške

Da se svakome vrati osmijeh na lice, donatore se potiče da na svoju vrećicu stave i poruku podrške. Iz centra grada, trga Francuske republike, sve do Sigeta u Novom Zagrebu gdje je vrećice veselo prikupljala druga ekipa.

''Oni koji donose donose to s takvom radošću i veseljem da vidite da je ljudima drago da mogu dati pomoć, a s druge strane, oni koji dođu i uzmu su neizmjerno zahvalni i kad vidiš da je čovjek u potrebi a kaže nemojte meni puno davati jer ima i drugih kojima treba, meni osobno je to jako emotivno'', rekla je Danijela Medaković iz građanske inicijative Poklon ograda.

U inicijativi pomažu i Bad Blue Boysi, a ona će trajati svake subote od 11 do 14 sati do kraja svibnja. Stavljanjem vrećice na poklon ogradu ne daruje se samo hrana - već se jača i osjećaj solidarnosti i zajedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo