Ni goli, ni bosi / Od knjige do opanka: Bandić široke ruke planira učenicima kupiti i tenisica za 6,5 milijuna kuna

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon što je ranije poklanjao udžbenike, pa najavio financiranje uniformi za sve, zagrebački bi gradonačelnik od jeseni mogao i obuti učenike, i to Startas tenisicama

5.3.2017.
16:35
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

S Milanom Bandićem učenici zagrebačkih škola neće ostati ni goli ni bosi. Na jesen bi se, uz već najavljene uniforme, osim papuča mogle nositi i Startas tenisice.

Naime, kako prenosi 24 sata, ravnatelj jedne zagrebačke osnovne škole poslao je roditeljima mail u kojemu ih moli da mu do ponedjeljka 06.03. jave broj obuće (Startasice) koje bi dijete nosilo u idućoj školskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o jednoj od škola u kojoj će se od Uskrsa nositi uniforme, iako nošenje uniforme neće biti obavezno već na dobrovoljnoj bazi.

U petak je ravnatelj škole obavijestio roditelje da će se uz uniforme nositi i papuče, tj tenisice marke Startas koje proizvodi Borovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravko Šimenc, menadžer Borova, izjavio je da još ne zna ništa o tome da bi Borovo trebalo raditi tenisice za osnovne škole, no da će se javiti na javni natječaj koji će biti raspisan kako bi radili papuče za vrtiće. 

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport potvrdili su pak  da uz uniformu idu i papuče, a o cijeni ni brendu nije bilo dodatnih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za uniforme će Grad Zagreb osigurati oko deset milijuna kuna, a tri milijuna kuna trebalo bi otići na obuću, no još nije poznato koliko će izdvojiti za školske startasice i hoće li ih dobiti svih 65.000 zagrebačkih osnovnoškolaca.

Jedan par tih tenisica košta oko 100 kuna, a ako ih dobiju svi to će Grad Zagreb koštati oko 6,5 mil. kuna, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo