U TURISTIČKOM BISERU OČAJNI U POTRAZI ZA LIJEČNICIMA: / Nude minimalnu plaću od 12.000 kuna, smještaj... no nitko ne želi doći raditi

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Sanjin Strukić

Iako im je propao natječaj, u Dubrovniku će ga ponovno raspisati kako bi bi došli do pedijatara koji su im itekako nužni.

2.5.2018.
7:42
PIXSELL/Ilustracija, Sanjin Strukić
VOYO logo

Niti minimalnih 12 tisuća kuna plaće, niti besplatan smještaj, niti mogućnost dodatne zarade nisu bili dovoljan magnet pedijatrima da dođu raditi u Dubrovnik. A Iako je bilo zainteresiranih, natječaj je Doma zdravlja Dubrovnik je propao. No, ne odustaju lako. Kažu da će ga kroz nekoliko dana ponoviti.

"Bile su dvije ozbiljne kandidatkinje, koje su došle u Dubrovnik s kojima smo razgovarali, međutim se nisu odlučile zbog razno raznih svojih obiteljskih ili drugih problema odlučile za doć", pojasnio je ravnatelj Doma zdravlja Branko Bezdan za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža, tvrdi da je unatoč dobroj plaći razlog nedolaska pedijatara u Dubrovnik skup život u tom gradu, odnosno daleko skuplji nego drugdje.

Pritom ističe kako samo u tamošnjoj bolnici nedostaje 30 liječnika kako bi ona funkcionirala. "Ali za to nikoga nije briga", dodaje Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u Hrvatskoj radi 710 pedijatara, ali nedostaje ih još najmanje pedeset. Prosječna dob im je 51 godina pa je teško i očekivati da će neki od tih liječnika donijeti odluku o mijenjanju životne sredine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo