PUNO PROBLEMA ZA BILIĆA / Očajna igra Hrvatske uoči Eura!

Image
Foto: PIXSELL

Blijeda igra Bilićevih izabranika u Oslo rezultirala je mršavim remijem. Hrvatska je pobjedu ispustila u posljednjim sekundama, no i da je utakmica završila povoljnim rezultatom za 'Vatrene', to bi samo zamaskiralo očite probleme u igri.

2.6.2012.
21:13
PIXSELL
VOYO logo

Norveška - Hrvatska 1:1 (0:0)

Oslo. Stadion Ullevaal. Gledatelja: 9.000. Sudac: Karasjev (Rusija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Eduardo (78), 1:1 Elyonouussi (90+2).

NORVEŠKA:
Jarstein (Pettersson, 46), Ruud, Riise, Hangeland, Demidov (Madsen, 46), Henriksen (Grindheim, 71), Jennsen, Tettey (Berisha, 74), Huseklepp (Soederlund, 85), Elyonouussi, Braaten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA:
Pletikosa, Vida, Strinić (Pranjić, 46), Schildenfeld, Šimunić, Dujmović (Vukojević, 46), Rakitić, Srna, Perišić (Kranjčar, 63), Jelavić (Olić, 46, Iličević, 71), Mandžukić (Eduardo, 63).

Hrvatska reprezentacija odigrala je u 'generalci' uoči EURO 201. protiv Norveške u Oslu 1:1, a izabranici Slavena Bilića su pobjedu ispustili doslovce u zadnjim trenucima.

Igra hrvatske selekcije bila je više nego slaba, a loš okus ove utakmice garnirali su i pretjerano oštri i grubi domaćini. Utakmicu u Oslu propustili su bolesni Luka Modrić i lakše ozlijeđeni Vedran Ćorluka, dok se u 71. minuti utakmice ozlijedio Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a teško se i sjetiti kada su 'Vatreni' u jednom poluvremenu bili toliko bezopasni, ne uputitivši niti jedan jedini udarac na vrata Norvežana.

Kod izabranika Slavena Bilića se itekako osjećao umor od napornih priprema, dok su domaćini bili bolji, ali na trenutke preoštri, čak i grubi za prijateljsku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu Norvežani su propustili dvije više nego izgledne prilike za zgoditak, prvo je u 20. minuti Braaten s tri metra umjesto mreže pogodio Vidu, a u 34. minuti Pletikosa je čudesno obranio udarac Henriksena s dva metra.

U drugom dijelu su iz igre izašli Strinić, Dujmović i Jelavić, a ušli Pranjić, Vukojević i Olić. Već u prvoj minuti drugog dijela slijedio je i prvi udarac Hrvatske na vrata, Mandžukić je pucao snažno, ali je norveški vratar obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti Pranjić je neobjašnjivo, vraćajući loptu Pletikosi, zapravo proigrao Husekleppa, koji se spetljao i propustio veliku priliku za pogodak. U 71. minuti je zbog ozljede igru napustio Olić, a ušao je Iličević.

I konačno, u 78. minuti Srna se probio desnom stranom, ubacio u kazneni prostor, gdje je Eduardo glavom pogodio norvešku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se činilo da će hrvatska reprezentacija s pobjedom otputovati na EURO, u zadnjim trenucima hrvatska obrana je panično reagirala, da bi nakon ubačaja iz kuta lopta došla do Elyonouussija, koji glavom sprovodi loptu u mrežu i ostavlja domaćine neporaženim.

Hrvatska reprezentacija se vraća u Zagreb, a u utorak putuje u Warku, poljsku bazu za vrijeme EURA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo