ministrica kulture / Obuljen Koržinek: 'Sloboda mišljenja i govora je za osobe s imenom i prezimenom, a ne anonimce'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Svjesni smo se nedopušteni sadržaji često dijele anonimno, a sloboda mišljenja i govora je sloboda osobe s imenom i prezimenom'

26.1.2019.
15:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u intervjuu za Večernji list kazala je da je sloboda mišljenja i govora za osobe s imenom i prezimenom, a ne za anonimce. Ministrica je to izjavila odgovarajući na pitanje hoće li zbog najavljenog zakona o nedopuštenom ponašanju na internetu stradati sloboda mišljenja, ali i umjetničke forme poput satire.

"Nikako nije to namjera. U sklopu revizije medijskog zakonodavstva pozabavit ćemo se tim fenomenima, uključujući komentare u medijima - posebno na portalima. Zakon o kojem govorite odnosit će se na platforme i društvene mreže koje se ne smatraju medijima, a na njih se ne odnose medijski zakoni, a na kojima se često stavljaju i dijele sadržaji koje se mogu podvesti pod govor mržnje, ali i koji mogu poticati na nasilje, terorizam...", kazala je Obuljen Koržinek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svjesni smo da se nedopušteni sadržaji često dijele anonimno'

"U sklopu brojnih međunarodnih organizacija, države traže rješenje kako bi se kroz adekvatan zakonodavni okvir zaštitilo građane od takvih sadržaja. Koordinator izrade tog Zakona je Ministarstvo pravosuđa. Slobodu mišljenja nitko u demokratskom društvu ne dovodi u pitanje, a posebno slobodu izražavanja u svim umjetničkim formama. 

Svjesni smo se nedopušteni sadržaji često dijele anonimno, a sloboda mišljenja i govora je sloboda osobe s imenom i prezimenom. To je važno imati na umu"; kazala je ministrica Obuljen Koržinek za Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo