Obnova Mesićeve vile stajat će 700.000 kuna

Vili na zagrebačkoj Šalati koju je država Stjepanu Mesiću dodijelila na doživotno korištenje predstoji temeljita obnova. Stajat će oko 700.000 kuna!

2.12.2009.
8:54
VOYO logo

U veljači kada novi predsjednik bude ulazio u svoj novi dom na Pantovčaku, sadašnji Stjepan Mesić selit će u vilu Grškovićevoj broj 13 na Šalati, koju je dobio na doživotnu uporabu od države.

No sudeći po izgledu vile u Grškovićevoj, građevinari koji budu dobili posao neće ga moći završiti u tom roku jer ona zahtjeva temeljitu obnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesićev novi ured ima tri etaže, prostire se na 312 četvornih metara i unutar je zone B, zaštićene povijesne urbane cjeline grada Zagreba. Razlog je to zbog kojeg Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture mora izdati rješenje kojim odobrava obnovu prije no što građevinari počnu obnovu dotrajala krovišta i pročelja vile.

Nisko se prizemlje prostire na 102 četvorna metra, a sastoji se od garaža, kotlovnica, kupaonica i tri sobe koje su do sada bile tzv. gospodarske prostorije. Visoko prizemlje prostire se na 110 četvornih metara i u njega se ulazi s vanjskih stuba, a najveći dio u njemu zauzima velika prostorija ovalnog završetka. Pretpostavlja se da će ta prostorija služiti za primanja. Pored nje nalazi se toalet, potom jedna velika soba te prostor predviđen za kuhinju i smočnicu. Najmanji je prvi kat i prostire se na 76 četvornih metara. Na njemu se nalaze četiri sobe, velika kupaonica s odvojenim toaletom i kadom i dvije umivaonice. Ondje je i izlaz na veliku terasu s koje se vide okolne zagrebačke vile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova Mesićeve vile u Grškovićevoj ulici, prema procjenama Središnjega državnog ureda, stajat će oko 700 tisuća kuna, a konačna cijena znat će se kad pristignu ponude na javni natječaj, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo