SNAŽNA PROMJENA /

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku, moguće poplave, tuča... Do kada će sve trajati?

Najviša temperatura biti oko 26 stupnjeva, zatim prema večeri još svježije

Željka Pogačić Brckan

9.9.2024.
6:52
VOYO logo

S ovom snažnom promjenom vremena vraćamo se u jesenske uvjete. Naime, stigla je ciklona iz Italije.

Uz obalu i u gorju moguće su lokalno obilne oborine, nevere, više od 70 litara po četvornom metru, koja može pasti u kraćem vremenu pa svakako budite na oprezu. Uz sve to, uz obalu će puhati do jako jugo. Jutro će biti toplije, ali i neugodnije nego jučer uz veliku vlagu. I popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dosta oblaka, još povremeno kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRVI DAN ŠKOLE I NEBO ĆE PLAKATI /

Dolazi snažna promjena vremena. Nagledat ćemo se munja, a prijeti i rijetki fenomen

Image
PRVI DAN ŠKOLE I NEBO ĆE PLAKATI /

Dolazi snažna promjena vremena. Nagledat ćemo se munja, a prijeti i rijetki fenomen

Zatim prema večeri smirivanje i postupno razvedravanje. Okreće na sjeverac. Bit će svježije, najviša temperatura oko 25 stupnjeva. Na istoku zemlje popodne uz kišne oblake i to uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom i tako sve do večeri. Puhat će jugoistočni vjetar u okretanju na sjeverni.

Najviša temperatura biti oko 26 stupnjeva, zatim prema večeri još svježije. Nestabilno i popodne u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti. Velika je vjerojatnost i za snažne nevere na širem šibenskom, ali i dubrovačkom području. Jugo u smirivanju, uz nevrijeme i olujno. Nešto svježije nego danas. Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne dosta oblaka, kiša sve rjeđa, još povremeno uz poneki pljusak. Prema večeri razvedravanje, smirivanje vjetra, ali samo kao zatišje prije bure. Najviša temperatura od 22 do 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NASTAVKU TJEDNA

Oblaci će odmicati, stoga će utorak i srijeda na kopnu biti uglavnom sunčani, uz malu vjerojatnost za poneki zaostali pljusak. Uz svježije dane i često maglovita jutra. Pravo jesensko kišno vrijeme čeka nas od četvrtka pa sve, čini se, do nedjelje.

U utorak ujutro na jugu Dalmacije još pljuskovi, a zatim sunčano i opet vruće. No, vrućina neće potrajati. U četvrtak stiže nova kišna epizoda s jakim jugom i škurom burom.

Upaljen meteoalarm

Cijela Hrvatska je pod meteoalarmom. Izdana su žuta i narančasta upozorenja zbog pljuskova s grmljavinom, jakih udara vjetra i velike količine oborina.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo