IMA ŠANSE / Objavili konačne rezultate upisa u zagrebačke vrtiće: Evo što napraviti da se ipak dohvati mjesto

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell/Ilustracija

Budući da će do kraja 2024. biti završeno pet novih vrtića, bit će osigurano i 400-tinjak dodatnih mjesta za koja konkuriraju sva djeca koja će u trenutku upisa u te vrtiće imati navršenu jednu godinu

10.7.2024.
23:37
Damir Špehar/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Grad Zagreb objavio je u srijedu konačne rezultate upisa u dječje vrtiće, prema kojima je, nakon isteka roka prigovora od 19. do 27. lipnja, dodatno upisano 252 djece, pa je tako na ovogodišnjim upisima ukupno ukupno upisano 7.938 djece, a trenutno je neupisano 1.665 djece.

S obzirom na to da tijekom ljeta slijede upisi u privatne i vjerske vrtiće, u koje je prošle godine bilo upisano više od 1.600 djece, očekujemo da će do rujna gotovo sva djeca koja zadovoljavaju uvjete biti upisana u neki od vrtića. Također, budući da će do kraja ove godine biti otvoreno još pet novih vrtića, očekujemo da će djeca koja ne budu upisana u rujnu biti upisana do kraja godine, priopćeno je iz Grada Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smanjili smo broj neupisane djece za oko 40 posto u odnosu na prošlu godinu. Nakon desetljeća nedovoljnog ulaganja u proširenje kapaciteta ova je uprava ostvarila ogroman napredak. Međutim, zadovoljni ćemo biti tek kad ćemo svu djecu moći upisati u gradske vrtiće“, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec.

Image
POSLJEDICE NEVREMENA /

Ozbiljni problemi u Dugom Selu, poplavili podrumi: 'Drvo je palo kada su djeca išla iz vrtića'

Image
POSLJEDICE NEVREMENA /

Ozbiljni problemi u Dugom Selu, poplavili podrumi: 'Drvo je palo kada su djeca išla iz vrtića'

Iz Grada ističu i da gradski vrtići provode upise i tijekom godine, kako za djecu koja u ovom trenutku nemaju uvjete jer 1. rujna nemaju navršenu godinu dana tako i za djecu koju će roditelji prijaviti tijekom godine. Na taj je način, podsjećaju, tijekom protekle pedagoške godine upisano oko 300 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da će do kraja 2024. biti završeno pet novih vrtića, bit će osigurano i 400-tinjak dodatnih mjesta za koja konkuriraju sva djeca koja će u trenutku upisa u te vrtiće imati navršenu jednu godinu, navode.

Informacije o slobodnim mjestima objavljuju se na mrežnim stranicama svakog pojedinog vrtića i na mrežnim stranicama Grada (zagreb.hr), podsjećaju iz Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bez mjesta u zagrebačkim gradskim vrtićima 1600 djece. A iz privatnih upozoravaju: 'Grupe su pretrpane'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo