Objavljen popis miroljubivih nacija, Island prvi

I ove je godine Global Peace Index objavio ljestvicu najmiroljubivijih zemalja na svijetu, u koju su uvrštene 153 zemlje.

29.5.2011.
16:25
VOYO logo

Za razliku od prošle godine, kad je najmiroljubivijom zemljom proglašen Novi Zeland, ove je godine na vrh ljestvice sjeo Island. Prošlogodišnji 'pobjednik' našao se na drugom mjestu, a slijede Japan, Danska, Češka, Austrija, Finska, Kanada, Norveška i - Slovenija!

Naši prvi susjedi su tako ušli u top deset najmiroljubivijih zemalja, i pomakli se za jedno mjesto na ljestvici: lani su, naime, bili na 11. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se pak našla na 37. mjestu (lani smo bili 41., a ispred nas je bila Italija), za mjesto manje od Francuske koja se našla na 36. mjestu. Bosna i Hercegovina nalazi se na 60. mjestu, kao i lani, Makedonija je 78., a Srbija 84. (lani su zasjeli na 90. mjesto). Crna Gora je pak zauzela 89. mjesto.

Što se tiče Sjedinjenih Američkih Država, one se nalaze na 82. mjestu, a Rusiji je pripalo 147. mjesto! Za Rusijom slijede Kongo, Sjeverna Koreja, Afganistan, Sudan, Irak te na posljednjem mjestu - Somalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli ljestvicu možete pogledati ovdje.

Vezani članak:

arti-201006090350006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo