NA ZAHTJEV / Objava ispravka objavljene informacije vezan uz tvrtku Pevex

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Objavljujemo ispravak teksta na zahtjev tvrtke PEVEX. d.d.

28.9.2021.
6:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Tvrtka PEVEX d.d. zatražila je ispravak teksta objavljenom na RTL.hr. Ispravak teksta objavljujemo u nastavku:

"6. rujna 2021. u elektroničkoj publikaciji Rtl.hr (https://www.rtl.hr/) objavljen je članak pod naslovom: "Gusti dim nad Jakuševcem: Gorio je otpad na ranžirnom kolodvoru" (dalje u tekstu: članak).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U članku se iznosi netočna infomacija u odnosu na PEVEX d.d., Sesvete (Grad Zagreb), Savska cesta 84, a kojom netočnom informacijom su povrijeđeni prava i interesi PEVEX d.d. Slijedom toga, a u skladu s odredbom članka 2. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima i osredbama članka 40. i 22. Zakona o medijima, zahtijevamo objavu ovog ispravka bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, i to kako slijedi:

"6. rujna 2021. u elektroničkoj publikaciji Rtl.hr (https://www.rtl.hr/) objavljen je članak pod naslovom: "Gusti dim nad Jakuševcem: Gorio je otpad na ranžirnom kolodvoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U članku se navodi:"Neš' se dimi tamo prema Pevecu kod Mosta mladosti." Netočna je informacija da se kod Mosta mladosti nalazi "Pevec" jer se kod Mosta mladosti nalazi Prodajni centar Pevex Novi Zagreb. PEVEX d.d. promijenio tvrtku iz PEVEC d.d. u PEVEX d.d., a koju promjenu je Trgovački sud u Zagrebu objavio 13.6.2020., što proizlazi i iz podataka na javno dostupnim stranicama sudskog registra."

Slijedom navedenog, zahtijevamo objavljivanje ispravka netočne informacije u skladu i na način određen odredbom članka 41. stavka 1. i 4. Zakona o medijima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo