Drama u Prečkom / Obitelji Maršanić betoniranje okretišta pomoglo! Već sutra dobivaju ponudu za otkup zemljišta

Stigao je poziv iz Grada, uz obećanje da sutra stiže toliko dugo iščekivana ponuda

2.10.2019.
16:30
VOYO logo
Image

Noćna akcija policije i redara u Zagrebu: Skinuta ograda koju je obitelj postavila na okretištu tramvaja!

Image

Noćna akcija policije i redara u Zagrebu: Skinuta ograda koju je obitelj postavila na okretištu tramvaja!

Obitelj Maršanić više nije mogla čekati da institucije pravne države naprave svoj posao pa su odlučili preuzeti pravdu u svoje ruke te počeli ogradama zatvarati i betonirati okretište tramvaja, što je ubrzo izazvalo pravu malu dramu te u konačnici ubrzalo desetljeni proces i Grad im je obećao poslati ponudu za otkup zemljišta.

Kao što je gradonačelnik Milan Bandić jučer na licu mjesta obećao, potvrdilo se pozivom tijekom današnjeg dana, kad su iz Grada obitelji Maršanić kazali da već sutra 3. listopada stiže  ponuda za otkup zemljišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je RTL-ova Potraga objavila u lipnju, za vrijeme Jugoslavije Maršanićima je oduzeta zemlja da bi se izgradila cesta - koja nikada nije sagrađena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag. No Grad Zagreb je, unatoč njihovu pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio, ni manje ni više - okretište tramvaja!

Vlasnici su tada kazali da ih Grad Zagreb već desetljećima zavlači i sada im je dosta. Tvrdili su da će, ako im se ne plati naknada, pozvati zaštitare i na svojoj parceli istresti 15 kubika zemlje i blokirati promet. To su jučer i napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, upravo je Milan Bandić u lipnju novinarima Potrage rekao da se ništa neće blokirati.

"Neće oni blokirati ništa, Grad nikome nije ostao dužan niti će ostati. Obratite se Uredu za imovinu, oni će vas dalje informirati", poručio je tada gradonačelnik Bandić, a ni četiri mjeseca kasnije tijekom krizne situacije malo promijenio priču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve će se riješiti. U 7.30 sam pozvao vlasnika zemljišta koji je po drugostupanjskoj presudi dobio vlasništvo 1200 četvornih metara. Okretište sam ja napravio prije 18 i pol godina, a on je u međuvremenu postao vlasnik", kazao je Bandić jučer oko 18 sati te dodao da će "policija postupiti sukladno zakonu i deblokirati promet". 

"Vlasnik će za 1200 kvadrata biti obeštećen", kazao je Bandić te dodao da će dobiti naknadu za svoju nekretninu jer je "ovo javni interes Grada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo