Sedmogodišnji Petar: Imao bih još više petica da u kući imamo struju

Obitelj sedmogodišnjeg Petra u selu Rušinovići već tri godine živi bez struje. No, bez obzira na to Petar se bori da u školi bude odličan učenik.

7.12.2012.
7:43
VOYO logo

"Evo vidite, barba, ja već imam jedanaest petica i tri četvrtice. A mogle su mi i ove četvrtice biti petice, ali sam malo krivo stavio jednu crtu na crtežu. Da sam bolje vidio, mogao sam sada imati četrnaest petica", kaže sedmogodišnji Petar Puljiz koji u Runovićima kod Imotskog s ocem Vladimirom (35), majkom Ankicom i petogodišnjom sestrom Ljubom živi bez struje. Taj mali odlikaš inače uči i piše zadaću uz treptavu svjetlost voštane svijeće. Puljizi su bez struje već tri godine, piše Slobodna Dalmacija.

Zadaću piše ispod stupa javne rasvjete

"Kad sam pošao u školu, sve sam petice dobio tako što sam učio ispred šterika. Isprid kuće imam i javnu rasvjetu pa kada je toplo, nešto napišem i ispod stupa. Ma, nisu šterike loše, samo da je malo bolje svjetlo, jer mi sjena pada na zadaćnicu i onda malo pogriješim", opisuje dječak istovremeno tako opisujući i poteškoće u kojima živi cijela obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žive od socijalne pomoći i za struju duguju oko 30.000 kuna. Vladimir priznaje da struju nije platio od 2009. no nema, kaže, ni otkud. Potrebne su, kaže, i namirnice, ali se snalaze. Medije je u pomoć pozvao susjed apelirajući zbog, kako kaže, pametne djece kojoj bi netko trebao pomoći kako bi dobili struju. Ističe da idu Božić i Nova godina pa bi bilo lijepo da ih netko na taj način daruje. Iz Crvenog križa tvrde kako su već pomagali obitelji, te da trenutno pregovaraju s HEP-om i o struju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo