OBERSNEL SUSPENDIRAO PROČELNICU KOJA JE PIJANA IZAZVALA STRAVIČNU NESREĆU: / 'Ovisno o rezultatu istrage poduzet ću daljnje korake'

Image
Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

"Ona će do službenog okončanja istrage biti suspendirana s mjesta pročelnice.

16.8.2018.
17:39
Goran Kovačić / PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel danas je suspendirao gradsku pročelnicu za sport Veru Begić Blečić koja je sinoć, na Istarskom ipsilonu, pod utjecajem alkohola izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji muškarac. Begić Blečić, kojoj je nakon nesreće izmjereno 1.81 promila alkohola u krvi, upravljala je Peugeotom na dionici autoceste Nova Vas – Višnjan vozeći u suprotnom smjeru.

Image
PIJANA VOZILA U SUPROTNOM SMJERU PA SKRIVILA STRAVIČAN SUDAR: /

Ubila je vozača auta u koji se zabila, a ozlijedila ženu i dijete

Image
PIJANA VOZILA U SUPROTNOM SMJERU PA SKRIVILA STRAVIČAN SUDAR: /

Ubila je vozača auta u koji se zabila, a ozlijedila ženu i dijete

Izrazio žaljenje i sućut i najavi daljnje mjere

Najprije je bočno udarila u jedan automobil slovenskih oznaka, no nastavila je vožnju i potom udarila u zaštitnu ogradu, a na koncu i u vozilo pulske registracije u kojem je bio bračni par s djetetom. Od siline udara njihovo vozilo se prevrnulo. Vozač je na mjestu poginuo, dok su njegovoj 38-godišnjoj suputnici i djetetu utvrđene lakše ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list piše da je gradonačelnik Obrsnel suspendirao pročelnicu te izjavio da će, ovisno o rezultatima istrage i drugih službenih postupaka, poduzeti daljnje korake. Obersnel je javno izrazio duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo te uputio sućut obitelji i prijateljima poginulog.

Image

foto: Goran Kovačić / PIXSELL

"Sve što znam o nesreći doznao sam iz medija"

"U nesreći je izgubljen život i nepovratno su promijenjeni životi osoba bliskih poginulom i strašno mi je žao zbog svega što se dogodilo. Dalje, sve što znam o nesreći doznao sam iz medija, dakle za sada nemam nikakvu službenu informaciju. No, po svemu sudeći, nesreću je pod utjecajem alkohola izazvala vozačica automobila riječkih registarskih oznaka, odnosno pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić", kazao je Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji podsjetili su danas da je Begić Blečić u lipnju prošle godine skrivila lakšu prometnu nesreću u Rijeci te napustila mjesto događaja. Pet sati kasnije policija ju je pronašla i alkotestom joj izmjerila 0,42 promila alkohola u krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo