'SRAMOTNI NAPADI' / Obersnel stao u obranu Olivera Frljića: 'Aktualna vlast otkrila je svoj novi potez - saslušavanje neistomišljenika'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Nije mi jasan ni prijedlog gospođe Strenja-Linić saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu kojim poziva na 'saslušanje' gospodina Frljića. Naime, koliko znam, saslušanjima se bavi policija ili Državno odvjetništvo', poručuje riječki gradonačelnik

17.2.2016.
17:07
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je u srijedu da je "sramotno kako su saborski zastupnici HDZ-a i Mosta iskoristili negativno mišljenje Državne revizije o poslovanju riječkoga HNK 2013. godine za obrušavanje na intendanta OliveraFrljića" koji je na toj dužnosti tek od rujna 2014.

Image
KAZALIŠNI RAT /

Vladajući zastupnici se obrušili na riječki HNK i Frljića: stigao im žestok odgovor!

Image
KAZALIŠNI RAT /

Vladajući zastupnici se obrušili na riječki HNK i Frljića: stigao im žestok odgovor!

U priopćenju gradonačelnik Obersnel osvrće se na današnju saborsku raspravu o Državnoj reviziji u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 2013. godine, kad intendant nije bio Frljić, nego Nada Matošević-Orešković, koja je zamoljena da s te dužnosti ode prije nego što joj istekne mandat te joj je jasno dano do znanja da neće biti ponovno izabrana, navodi Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo ponašanje vladajućih u Hrvatskome saboru ne začuđuje s obzirom na to da je nova hrvatska Vlada "raspisala lov na vještice pa su spinovi takvog oblika logična predstava", ističe riječki gradonačelnik.

Dodaje da je tijekom mandata Olivera Frljića u HNK Ivana pl. Zajca bitno povećan broj posjetitelja, a samim time i prihodi te ustanove. Veliki dio dugova nastao za mandata bivše intendantice već je pokriven, i to zajedničkim angažmanom intendanta Frljića i grada Rijeke, te su uklonjene sve nepravilnosti po nalogu revizije, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se ističe da je taj grad upoznat s nalazom Državne revizije te da je još u rujnu 2014. u riječki HNK uputio internu reviziju i pokrenuo postupak predviđen Naputkom o otkrivanju, postupanju i izvješćivanju o nepravilnostima u upravljanju sredstvima proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika. Nalaz interne revizije sastavni je dio tog postupka i upućen je još tada Ministarstvu financija.

Riječki gradonačelnik tvrdi kako nema nikakvih informacija "o tome da je 'problem nastavljen' dolaskom Frljića na mjesto intendanta, kako to tvrdi saborska zastupnica Ines Strenja-Linić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu tek konstatirati da gospođa Strenja-Linić donosi proizvoljne zaključke, očito u interesu sakupljanja jeftinih političkih bodova", stoji u priopćenju Vojka Obersnela.

"Nije mi jasan ni prijedlog gospođe Strenja-Linić saborskom Odboru za obrazovanje, znanost i kulturu kojim poziva na 'saslušanje' gospodina Frljića. Naime, koliko znam, saslušanjima se bavi policija ili Državno odvjetništvo, i to sukladno zakonskim ovlastima. Napominjem da je osnivač riječkoga HNK grad Rijeka, a ne Republika Hrvatska, pa ni tu ne vidim logičnu vezu. No, s obzirom na izraženu želju za kontrolom, čak i tajnih službi, koju pokazuje aktualna vlast u našoj državi, ne bih se čudio da je ova izjava gospođe Strenja-Linić zapravo najava njihovog novog poteza – saslušavanja neistomišljenika", zaključuje riječki gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo