'TRAŽE ŽRTVENO JANJE' / Dobio otkaz zbog tijela na 'Sv. Duhu', a sada iznio šokantne tvrdnje i sipao teške optužbe: 'Morali su se stavljati na pod'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dodaje da je u bolnici radio 25 godina, a da piše zato što je razočaran vodstvom bolnice, 'i sve to uz podršku uprave Grada Zagreba'

18.5.2023.
9:19
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon šokantnih snimki tijela na podu patologije bolnice 'Sveti Duh' u Zagrebu, obducent je dobio otkaz, a sada se pismom obratio samom ministru.

U pismu navodi da je ravnateljica navela da je otkaz dobio zbog povrede Pravilnika o postupanju umirućih i umrlih bolesnika u postupku obdukcije, prenosi Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbog nedovoljnih kapaciteta nije bilo drugog rješenja'

"Kaže ravnateljica da sam prekršio pravilnik i pijetet prema mrtvima, neodgovornost na poslu pa je odlučeno da mi da otkaz. Upoznati ste s aferama na KBSD-u pa se traži žrtveno janje. Pravilnik i pijetet prema mrtvima je povrijeđen jer nije bilo mjesta u rashladnoj komori, pa su se pokojnici morali stavljati na pod mrtvačnice. Zbog nedovoljnog kapaciteta rashladne komore nema drugog rješenja. Ja, pomoćnik obducenta, nekoliko sam puta zatekao takvo stanje i rješavalo se čim su bili uvjeti za to. Obitelji dolaze, dobivaju potrebnu dokumentaciju i kreću dogovarati sahranu", navodi u dopisu.

Potom u pismu nastavlja: "Nisam znao da sam trebao obitelji dati njegovog pokojnika da ga odnesu na mjesto ukopa. Za vrijeme covida-19 sam radio sam 11 mjeseci jer je kolega bio na bolovanju, nije bila gospođa Ana-Marija Šimundić niti itko iz uprave ili upravnog vijeća došao i pitao mogu li i gdje liježu pokojnici. Bilo je dana kada je bilo i 6-10 pokojnika s covidom-19 na podu u crnim vrećama, neke su bile i poderane, ja sam bio na radnom mjestu i rješavao. Tada nisam povrijedio pravilnik. Pravilnik KBSD-a nije povrijeđen i ravnateljica nije ništa učinila valjda zato što je štiti grad Zagreb. Otišlo je više od 200 djelatnika otkad je gospođa Šimundić ravnateljica, to nitko ne pita, ne pita se ni zašto nisu došli potrebni medicinski aparati koje je rekla da ne trebaju jer su naručeni u njezinom mandatu, to i vi znate gospodine ministre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ZANIMLJIV TAJMING' /

Tomašević se pita je li moguće da je čitav skandal u KB Sveti duh režiran: 'Zvuči morbidno, ali pogledajte kontekst'

Image
'ZANIMLJIV TAJMING' /

Tomašević se pita je li moguće da je čitav skandal u KB Sveti duh režiran: 'Zvuči morbidno, ali pogledajte kontekst'

Ljudi dobivaju otkaze ili samo odlaze zbog ega ravnateljice

Potom je nastavio da želi skrenuti pažnju na ono što se događa u bolnici pa kaže da "djelatnici dobivaju otkaze ili sami odlaze zbog ega ravnateljice uz podršku Grada Zagreba". Dodaje da je u bolnici radio 25 godina, a da piše zato što je razočaran vodstvom bolnice, "i sve to uz podršku uprave Grada Zagreba."

Završava da je kolega, koji je s njim radio, slao apele i inspekciji i ministarstvu, da su se uvjeti malo poboljšali. "Ali siromah je umro zbog nepravde u bolnici Sveti Duh, a meni daju otkaz jer radim 25 godina svoj posao. Još jednom ako netko krši pravilnik u bolnici Sveti Duh, onda je to Ana-Marija Šimundić. Molim vas očitovanje o ovom postupku i da vidite jesam li pogriješio u pravilniku. Ovo sve je MOBING, ukratko još jednom, tko ne odgovara ravnateljici pod vodstvom grada ima da dobije OTKAZ ILI UMRE BOREĆI SE ZA BOLJE SUTRA", završava u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo