RTL Danas /

O Predsjedništvu SDP-a ovise odnosi u Saboru, Ilija Radić: 'Sjednica je online, kakvi su odnosi u SDP-u to je možda i dobro'

U Saboru je održan sastanak oporbenih klubova o mjestu potpredsjednika Sabora nakon što je Miroslav Škoro istupio iz Domovinskog pokreta

16.9.2021.
19:15
VOYO logo

Tko će ga zamijeniti, još nije odlučeno jer je raskol unutar SDP-a blokirao dogovore među oporbenim klubovima. Zaključak je da se pričeka rasplet u SDP-u, a nakon toga bi ta stranka mogla završiti i s dva potpredsjednika Sabora. 

Stephen Bartulica iz Domovinskog pokreta kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je jedan konstruktivan sastanak, dogovorili smo se da ćemo pričekati s novim odlukama, s mogućim promjenama dok se ne razriješi situacija u SDP-u."

"Mislim da je potpuno normalno i logično pričekati rasplet, pogotovo rasplet u najjaćem oporbenom klubu jer u ovom trenutku se ne zna kada će i kakav način će ta priča završit, a ona se može dramatično odraziti na sve odnose unutar drugih klupova u oporbi", kazao je Božo Petrov iz Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsen Bauk iz SDP-a rekao je pak:

"Kako u ovome trenutku nije razvidno koji je drugi oporbeni klub, a još nismo imali slučaj da drugi oporbeni klub ima osam zastupnika, da je u ovom trenutku opcija i da najjači oporbeni klub, a to smo još uvijek mi, ima dva potpredsjednika, ali nisam siguran da ćemo na kraju mi predložiti dva člana nego ćemo voditi dalje razgovore."

S Iblerovog trgu, za vrijeme sjednica Predsjedništva SDP-a, u RTL Danas javio se Ilija Radić kako bi objasnio koliko je vjerojatno da se problem u SDP-u oko saborskog kluba riješi večeras:

"Teško je znati što ovdje možemo očekivati, problem je nastao kad je četvero saborskih zastupnika SDP-a - Zvane Brumnić, Marina Bilić Opačak, Rajko Ostojić i Nikša Vukas, svi redom bliski Davoru Bernardiću... izbačeno iz stranke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, kako je saborski mandat neotuđiv, oni su ostali i saborski zastupnici i članovi Kluba zastupnika SDP-a. To ne odgovara novom predsjedniku stranke Peđi Grbinu koji želi da nastupe i klub zastupnika. Nada se da će na predsjedništvu stranke dobiti podršku za taj potez. To međutim ne odgovara više od polovice zastupnika SDP-a... Od njih 32, 18 ih je potpisalo zahtjev da se glasa o izbacivanju tih četvero...", objasnio je Ilija Radić i dodao:

"Ono što znamo je da se sjednica predsjedništva održava online, što znajući odnose u SDP-u možda i nije tako loša stvar. Znamo sigurno da je predsjednik SDP-a Grbin u prostorijama stranke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad završi, izaći će i obavijestiti novinare što se odlučilo kazao je, a cijeli prilog iz RTL-a Danas možete pogledati ovdje:

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo