O čemu su Bandić i Bozanić pričali dva sata?

Crkva navodno neće javno poduprijeti niti jednog predsjedničkog kandidata u drugom krugu izbora, ali je više nego znakovit posjet Milana Bandića zagrebačkom nadbiskupu Josipu Bozaniću.

2.1.2010.
14:48
VOYO logo

Nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića u Nadbiskupskom dvoru u subotu ujutro primio je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

Ured za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije u šturom priopćenju navodi da je kardinal Bozanić primio Bandića na njegovu zamolbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje na Kaptolu, susret kardinala Bozanića i kandidata Bandića bio je dogovoren ranije jer su hrvatski biskupi i kardinal Bozanić primali sve predsjedničke kandidate koji su izrazili želju da se susretnu s njima.

Nakon sastanka je Bandić je izjavio kako mu je ovo "jedan od dragih susreta s kardinalom Bozanićem" te da su se u razgovoru dotaknuli svih tema važnih za Zagreb i Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje'

"Uvijek sam zadovoljan kad se nađem s našim hrvatskim duhovnim pastirom kako bismo razmijenili iskustva o teškoćama aktualnog trenutka u zemlji, a teme o kojima smo razgovarali u interesu su boljeg sutra za Hrvatsku", izjavio je Bandić.

"Hrvatska je u dubokoj moralnoj, političkoj i gospodarskoj krizi pa i ovaj sastanak koji je trajao gotovo dva sata nije bio dugačak s obzirom na to da je pred nama puno problema koje moramo riješiti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić Bandiću je poklonio svoju knjigu Čovjek, crkva i domovina. Izrazivši zadovoljstvo tim darom Bandić je rekao kako je upravo to njegovo životno geslo, odnosno: "bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje". Prošloga tjedna glavni urednik Glasa koncila Ivan Miklenić u svojemu uvodnom komentaru je napisao da ni Bandić ni Ivo Josipović nisu po mjeri Crkve, jer niti jedan od njih nije u stanju provesti radikalne promjene u hrvatskom društvu.

No, kako se čini, ne slažu se najširi crkveni krugovi s glavnim urednikom glasila Crkve u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin: To je naputak pastvi za koga glasati

Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i predsjednički kandidat te stranke u prvom krugu izbora Damir Kajin je ocijenio da bi navodni prijam Bandića kod kardinala Bozanića mogao biti "naputak pastvi za koga glasati".

Kajin je na konferenciji za novinare ustvrdio da se Crkva u Hrvatskoj u proteklih 20 godina vezivala uz neke političke opcije i bila politički angažirana, ali da nije bila uvijek u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da on i IDS daju podršku kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću u drugome krugu.

Prethodni članak:

arti-200912290359006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo