traži se liječnik u raju / Nude plaću od minimalno 11.000 kuna i plaćen smještaj, ali nitko ne želi raditi na otoku

O zdravlju oko tisuću stanovnika otoka Mljeta i jos 10.000 turista ljeti, brinu dvije liječnice sa svojim timovima. Rade u dvije ambulante i izmjenjuju dežurstva za hitne slučajeve . Doktorica Magdalena, rodom Slavonka, nakon više od 30 godina rada na Mljetu ide u mirovinu, a na natječaj za novog liječnika nitko se nije javio

4.2.2016.
19:44
VOYO logo

Mljet je najljepši otok i raj na zemlji - tako mu tepaju turisti. Nagradno pitanje glasi : da vam se ponudi plaćen smještaj na Mljetu, posao liječnika za minimalnih 11.000 kuna, biste li se pristali preseliti na otok?

Odgovor je ne, jer se na raspisani natječaj nije javio nitko. Doktorica Magdalena, koja nakon 36 godina ide u mirovinu, zato je svojim kolegama poslala nesvakidašnje pismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dom zdravlja raspisuje novi natječaj i ja se nadam da su sve ove poruke u boci koje smo pobacali po društvenim mrežama, medijima, da će to netko pročitati i doći raditi na Mljet", kazala je Magdalena Nardelli Kovačić. 

No, nakon javnog vapaja javilo se tek šestero osoba zainteresiranih za posao, a samo je jedna iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na otoku moraš prvenstveno biti prijateljica s pacijentima. Ljubav je ključ za sve, moraš biti spremana da ćeš 24 sata biti liječnik na otoku. Dakle, to nije više posao, to je način života", pojašnjava Magdalena.

Liječnik na otoku doslovno znači život. Osim o zdravlju stanovnika, ljeti treba brinuti i o tisućama turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi liječnik stigao bi u već dobro uigran tim. Kandidate mame i najave iz općine.

"Općina i dom zdravlja financirat će njegov smještaj, do trenutka dok se ne obnovi stan koji se nalazi iznad sadašnje ambulante", naglašava  načelnik Mljeta Đivo Market.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U planu je i izgradnja doma zdravlja. Na Mljetu se nadaju da će se, umjsto bijega u inozemstvo, bar jedan domaći liječnik odlučiti za izazov u raju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo