NOVINAR KOJI ŠTRAJKA GLAĐU U TEŠKOM STANJU: / 'Krvare mu crijeva, a liječnici ne mogu poduzeti ništa dok je pri svijesti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Domagoj u dogovoru s prijateljima najavio podnošenje nove prijave zbog najnovijih prijetnji i pritisaka"

17.10.2018.
14:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zdravstveno stanje istraživačkog novinara Domagoja Margetića sve je gore. Novinar koji štrajka glađu, zbog prijetnji kojima je izložen, svakim je danom sve gore, a njegovi prijatelji i suradnici javili su kako je novinaru pozlilo u 41. danu štrajka te se nalazi u vrlo teškom stanju.

"Večeras oko 19 sati Domagoju je naglo pozlilo. U trenutku kad je izgubio svijest s njim su bili kolege i prijatelji, Došlo je do krvarenja debelog crijeva, ukočenosti desne strane glave, jakih bolova u bubrezima, a ponovno su ustanovljene i teškoće u radu srca. Intervenirao je tim hitne pomoći, više puta tijekom intervencije upozorili su Domagoja na njegovo izuzetno ozbiljno i kritično zdravstveno stanje, ali obzirom da je u tom trenutku bio pri punoj svijesti, potpisao je kako odbija preporučenu hospitalizaciju, na čemu su liječnici više puta inzistirali. Stav liječnika hitne pomoći bio je kako Domagoja treba hitno hospitalizirati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljeni pristisci

Domagojevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu utjecati na eventualno stvaranje uvjeta u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine. Istovremeno su se nastavili i pritisci i prijetnje, te je Domagoj u dogovoru s prijateljima najavio podnošenje nove prijave zbog najnovijih prijetnji i pritisaka, za koje je saznao upravo tijekom ove večeri.

Image
29. DAN ŠTRAJKA GLAĐU: /

Margetić došao ispred Vlade: 'Nastavljam do kraja ili do ispunjenja mojih zahtjeva'

Image
29. DAN ŠTRAJKA GLAĐU: /

Margetić došao ispred Vlade: 'Nastavljam do kraja ili do ispunjenja mojih zahtjeva'

Još jednom upozoravamo - Domagojevo stanje je vrlo ozbiljno i kritično, na što su upozorili i liječnici, posebno zbog jakog krvarenja debelog crijeva. Jednako tako liječnici su upozorili da sve dok je pri punoj svijesti, niti jedan liječnik ne smije poduzimati išta bez Domagojeve suglasnosti, odnosno ukoliko se on izričito protivi. Domagoj noćas ulazi u 41. dan štrajka glađu.", napisali su njegovi prijatelji na Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo