NOVI TERMINAL ZAGREBAČKE ZRAČNE LUKE OTVOREN ZA PROMET: / Prvi avion poletio za Dubrovnik, evo što putnici kažu o 'Tuđmanu'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Letom nacionalne aviokompanije Croatia Airlines od Zagreba prema Dubrovniku jutros u 5.50 sati službeno je za putnike otvoren novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman.

28.3.2017.
7:28
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi dolazni let bio je let Qatar Airwaysa iz Dohe koji je u Zagreb sletio u 6.35 sati, priopćeno je iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ).

'Oproštajni' letovi sa starog terminala

Croatia Airlines, koja ima i najveći udio u ukupnom prometu zagrebačke zračne luke, imala je i posljednji odlazni let sa starog terminala, i to za Split, jučer u 22.10. sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A, nakon što je na postojeći terminal sletio i posljednji dolazni let, Czech Airlinesa iz Praga u 23.25, svo je poslovanje preseljeno sa starog na novi putnički terminal.

Prvi dan poslovanja Zračne luke Franjo Tuđman zasad protječe bez ikakvih smetnji ili teškoća što je, kažu MZLZ, bilo i za očekivati uzevši u obzir desetke tisuća testova koje su zaposlenici i oprema prošli u proteklom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

Prvi let s novog terminala zagrebačke Zračne luke

Image

Prvi let s novog terminala zagrebačke Zračne luke

Više od 6000 putnika koji će proći danas novim terminalom na ukupno 50 odlaznih i 44 dolazna leta tako mogu kroz poboljšano iskustvo već prvi dan doživjeti sve prednosti tehnologije i inovativne arhitekture novog putničkog terminala, koji se proteže na 65.000 četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Započela nova era zagrebačke zračne luke"

"Danas je veliki dan za Zračnu luku Franjo Tuđman i izuzetno nam je drago što prvi dan protječe po planu, bez teškoća te što su prve reakcije putnika pozitivne. S optimizmom gledamo u budućnost i zahvaljujemo Croatiji Airlines na suradnji u mjesecima pripreme koji su prethodili ovom danu", izjavio je Jacques Feron, predsjednik Uprave tvrtke MZLZ d.d., koncesionara Zračne luke Franjo Tuđman, te svima poželio dobrodošlicu u novi terminal.

"Ponosni smo što nakon tri i pol godine gradnje pozdravljamo prve putnike u novom putničkom terminalu. Iza nas je uspješno odrađen značajan posao, no on s ovime ne prestaje, dapače, možemo reći kako je danas započela nova era zagrebačke zračne luke", izjavio je David Gabelica, član Uprave tvrtke MZLZ d.d. dodavši da je posebno zadovoljan što je baš Croatia Airlines svojim letom simbolički otvorila novi putnički terminal za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Novi terminal moći će primiti 8 milijuna putnika

"Drago nam je što je upravo naš zrakoplov prvi poletio s novog putničkog terminala. Aktivno smo sudjelovali u svim fazama testiranja i nadamo se da će svi putnici imati ugodno iskustvo putovanja s nove putničke zgrade. Naši će zrakoplovi ove godine povezivati Zračnu luku Franjo Tuđman s pet hrvatskih i 24 međunarodna odredišta", rekao je Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga kompanije Croatia Airlines.

Novi putnički terminal u prvoj fazi može primiti pet milijuna putnika, dok će nakon druge faze projekta ta brojka iznositi osam milijuna. Zgrada terminala odlikuje se suvremenim dizajnom i inovativnim rješenjima, među kojima se ističe 30 šaltera za registraciju putnika, više od tri kilometra trake za prtljagu u sklopu najmodernije automatizirane sortirnice te prvi put u povijesti zagrebačke zračne luke i osam aviomostova: šest za međunarodni i dva za domaći promet te svu ostalu potrebnu infrastrukturu zračne luke 21. stoljeća - stoji u priopćenju MZLZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo