Dobre vijesti / Novi stanovnici: Prva hrvatska beba u novoj godini je djevojčica rođena u Splitu!

Image
Foto: Pixsell

U splitskom rodilištu rođeno je 4295 beba u 2019. godini

1.1.2020.
12:00
Pixsell
VOYO logo

Prva beba, djevojčica, rođena u Hrvatskoj u 2020., na svijet je došla minutu nakon ponoći u rodilištu splitskog KBC-a, koje je u srijedu posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zaželjevši da nam ova godina bude bogata i plodna i u demografskom smislu.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljstvo nam je što je prva beba u Hrvatskoj rođena u splitskom rodilištu i veselimo se njenom životu," rekao je župan  Boban okupljenim novinarima. Roditelji malene djevojčice su iz Rogotina kod Ploča, dodao je.

"Neka nam 2020. bude berićetna u demografskom smislu i želim sretnu Novu godinu upravo iz ove ustanove gdje se rađa i slavi život," poručio je Boban u splitskom rodilištu.

Ravnatelj splitskog Kliničkog bolničkog centra  (KBC) dr. Julije Meštrović rekao je da su splitsko rodilište i Odjel ginekologije izvanredno opremljeni suvremenom opremom. "Želim da u našem rodilištu bude što više majki," rekao je dr. Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u splitskom KBC-u dr. Deni Karelović izvijestio je da je beba rođena minutu iza ponoći. I on je zaželio da u 2020. u hrvatskim rodilištima bude što veći broj porođaja.

Podsjetio je kako je tijekom 2019. u splitskom rodilištu rođeno 4295 beba.

Prva vukovarsko-srijemska beba rođena u Vukovaru djevojčica Marta

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u novogodišnjoj noći, u 2,12 sati na svijet je došla Marta Oždanovac, prva beba rođena 2020. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo devet minuta iza nje, u 2,21 sati u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima rodio se dječačić Noah Sadrić Anđelović iz Drenovaca, drugorođena vukovarsko-srijemska beba u novoj godini.

Vukovarce i njihove goste u 2020. godinu na središnjem Trgu Republike Hrvatske uvodili su Tambura band i Jacques Houdek, a zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić uputila je najbolje želje u Novoj. Vinkovčani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz pjesmu Ivana Šebalja i The Becharsa, a gradonačelnik Ivan Bosančić u ponoć im je nazdravio šampanjcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić obišao je dežurne službe i njihove djelatmike koji su radili i u novogodišnjoj noći.

Župan je posjetio Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske gdje ga je zamjenik načelnika Goran Lovrić izvijestio da silvestarsko-novogodišnja noć protječe mirno i bez incidenata koji bi zahtijevali policijsku intervenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetio je Županijsko vatrogasno zapovjedništvo u Vinkovcima kao i Javnu vatrogasnu postrojbu u Vukovaru te Službu civilne zaštite i Županijskog centra 112.

Obišao je i bolnice u Vukovaru i Vinkovcima, čestitao majkama novorođenih beba i darovao ih. Župan Galić  sa zadovoljstvom je istaknuo da je u obje bolnice dobio informacije o većem broju poroda u 2019. godini u odnosu na godinu prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemski župan obišao je u Vinkovcima i Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije te dežurnim djelatnicima zaželio sve najbolje u novoj godini.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo