NOVI ŠEF KLINIČKE BOLNICE DUBRAVA SMIRUJE TENZIJE: / 'Nisam došao nikoga smjenjivati, nije bila ideja sječa glava'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Novi šef upravnog vijeća tvrdi da u Kliničku bolnicu Dubrava nije došao nikoga smjenjivati i da tu nema političke igre

30.10.2020.
12:38
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i novi šef upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava, Silvio Bašić, rekao je za N1 da on ovdje nije došao nikoga smjenjivati, niti je bila ideja Vlade da nekome na ružan način kaže "sječemo glave". Tvrdi da inspekcija Ministarstva zdravstva nije našla nikakve velike propuste, već samo minorne propuste koji nisu vitalno ugrozili živote pacijenata.

"Ogroman problem je trenutačni priljev velikog broja bolesnika. Kao što sam rekao, manjak medicinskog osoblja je u cijeloj našoj zemlji odavno. Ova Vlada odnosno Ministarstvo pokušavaju izbalansirati maksimalno od mogućega. Nisu nestale ostale bolesti i tim bolesnicima se mora pružiti skrb. Pokušavamo izbalansirati da covid pozitivni i covid negativni bolesnici dobiju jednaku skrb", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SMIJENJENO UPRAVNO VIJEĆE KB DUBRAVA! Ministar Beroš poručuje: /

'Ja se ispričavam ako je netko ostao bez obroka...'

Image
SMIJENJENO UPRAVNO VIJEĆE KB DUBRAVA! Ministar Beroš poručuje: /

'Ja se ispričavam ako je netko ostao bez obroka...'

Nesklad između stožera i uprave

Upitan zašto je smijenjeno upravno vijeće KB Dubrava, kaže da je utvrđen nesklad. "Nastavak izvješća ministarstva zdravstva je utvrdio jednu neharmoničnost između koordinatora kriznog stožera i uprave bolnice. Upravo taj nesklad može potencijalno ugroziti ili smanjiti skrb bolesnika u budućnosti. Da se to ne bi dogodilo, reagiralo se promptno", kazao je Bašić.

Uvjeren je da u smjeni nema nikakve igre, da je cilj ministarstva i Vlade briga za bolesnike i stanovništvo, bez ikakve politike. "Mi radimo ne jedan korak nego 15 koraka unaprijed. KB Dubrava je zamišljena u slučaju najveće nedaće da postane cjelokupna covid bolnica. Nažalost, očekujemo vrlo brzo da će broj covid pozitivnih prerasti sadašnje pacijente i da ćemo morati ovu glavnu zgradu pretvoriti u zgradu za covid pacijente. Oko 80 pacijenata je u zgradi koji su covid negativni. Ako zahtijevaju nastavak liječenja, bit će prebačeni u neku drugu zagrebačku bolnicu", objašnjava Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bressanova o Berošu

Na izjavu liječnika Leonarda Bressana koji je ministru Viliju Berošu poručio "i ja bih se družio sa starleticama s čašom martinija u ruci, ali nemam kad, moram brinuti o pacijentima", kaže da se može samo nasmijati.

"Doista je vrijeme da prekinemo polarizacije i svađe. Doista je vrijeme da počnemo razmišljati što možemo napraviti da pomognemo sustavu. Još nisam nikoga čuo da sebe uključuje u rješenje problema, vrijeme je da sebe počnemo uključivati u rješenje problema", zaključuje Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo