nove informacije / Novi predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava: 'Mali dio respiratora bio je bez struje'. Ministarstvo zatražilo očitovanje

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dio KB Dubrave ove nedjelje je u jednom trenutku ostao bez struje, tako da je bez struje bio i dio respiratora

2.11.2020.
15:15
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Novi predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava dr. Silvio Bašić, inače pročelnik Zavoda za neurologiju dao je izjavu za medije ispred KB Dubrava nakon niza događanja koje su ovih dana potresle tu bolnicu.

Podsjećamo, KB Dubrava je postala isključivo covid-bolnica te su svi naručeni pregledi otkazani. Najnoviji slučaj koji je uznemirio javnost je kada je u nedjelju odjel s respiratorima u KB Dubrava u jednome trenutku ostao bez struje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao Bašić, bez struje je ostao mali dio respiratora, svega navodno njih pet. Dakle, ne svi, javlja reporterka RTL-a Ružica Đukić. Bašić ipak nije znao reći koliko su dugo bili bez struje. 

Image
Iskočila sklopka /

Dio respiratora u KB Dubrava u jednom je trenutku danas ostao bez struje!

Image
Iskočila sklopka /

Dio respiratora u KB Dubrava u jednom je trenutku danas ostao bez struje!

Bašić je novinare izvijestio i da je Ministarstvo zdravstva zatražilo od KB Dubrava očitovanje o tom događaju. Dopis Ministarstva smo dobili i objavljujemo ga u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavno na jučerašnje zbivanja u KB Dubrava nastala uslijed privremenog nestanka struje, Ministarstvo zdravstva je uputilo zahtjev bolnici da se žurno očituje na spomenuta zbivanja i stanje postojećih agregata.

KB Dubrava je srce našeg obrambenog sustava protiv COVID-19. Još u ožujku ove godine ministar Vili Beroš je poduzeo prve korake u prenamjeni KB Dubrava u Primarni respiratorno-intenzivistički centar (PRIC) i u skladu s tim ciljem zatraženo je da se osiguraju neophodni dijelovi bolnice za nesmetan rad u slučaju da epidemija još više eskalira. Poduzete su brojne aktivnosti i angažirani su hrvatski stručnjaci te se u vrlo kratkom roku bolnica prilagodila za potrebe liječenja najtežih bolesnika od bolesti COVID-19.

Uslijed niza okolnosti u KB Dubrava, jasna je potreba za preciznim adresiranjem postojećih nepravilnosti i očuvanje optimalnih uvjeta na dobrobit pacijenata i zdravstvenih djelatnika. Primitkom očitovanja KB Dubrava, Ministarstvo zdravstva izvjestit će javnost o tijeku razvoja situacije te modalitetu rada KB Dubrava u predstojećem razdoblju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo