Najviše u Zagrebu / Novi podaci: Evo gdje se cijepilo najviše, a gdje najmanje Hrvata. Smrtnih posljedica cijepljenja - nema

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Cijepljenje je završilo za 1.429.990 osoba.

25.7.2021.
13:55
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Više od tri milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa dosad je utrošeno u Hrvatskoj, bez ijedne prijave sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđeno da je povezana s cijepljenjem, priopćio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv covida-19 dosegao je do 24. srpnja 3.005.376, ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom, a od njih 1.385.270 s dvije doze. Cijepljenje je završilo za 1.429.990 osoba (s dvije doze i 44.720 doza Janssen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj HZJZ-a, epidemiolog Krunoslav Capak ustvrdio je kako i nakon utrošenih više od tri milijuna doza, HALMED nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. 

Image
epidemija koronavirusa /

Stožer objavio nove brojke: Već treći dan nema preminulih osoba, novozaraženih je 125

Image
epidemija koronavirusa /

Stožer objavio nove brojke: Već treći dan nema preminulih osoba, novozaraženih je 125

"Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima", podsjetio je Capak, dodavši da je riječ o očekivanim nuspojavama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše cijepljenih ima u Gradu Zagrebu

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 40,4 posto s obje doze). 

Zatim slijedi Primorsko-goranska (44,8 posto posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 39,3 posto s obje doze), a iza nje je odmah Varaždinska županija (43,7 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 36,6 posto s obje doze).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje ljudi se cijepilo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (33,7 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 28,2 posto s obje doze), a ispred nje su Splitsko-dalmatinska županija (33,7 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 29,7 posto s obje doze) i Šibensko-kninska (33,2 posto se cijepilo prvom dozom, odnosno 30,0 posto s obje doze).

Image
Foto: HZJZ

Izvor: HZJZ. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo