NOVI OKRŠAJ VLADE I SINDIKATA, JAVILA SE I MINISTRICA: / 'Rješenje je od petka na stolu, svi moraju ostati smireni'

Image
Foto: Pixsell

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je na Facebooku napisala da je važno da svi ostanu smireni i argumentirani kako bi riješili krizu i vratili učitelje i učenike natrag u škole

24.11.2019.
14:41
Pixsell
VOYO logo

Sindikati o obrazovanju su najavili veliki prosvjed "Hrvatska mora bolje" koji će se održati sutra u 12.05 na glavnom zagrebačkom trgu. Do tog trenutka, Vlada će pokušati pregovorima i novim ponudama zaustaviti štrajk nastavnika i učitelja koji traje već mjesec dana.

Image
MIHALINEC NAJAVIO VELIKI PROSVJED U PONEDJELJAK U ZAGREBU I POSLAO PORUKU PREMIJERU: /

'Samo bolesni umovi mogu tako nešto pomisliti'

Image
MIHALINEC NAJAVIO VELIKI PROSVJED U PONEDJELJAK U ZAGREBU I POSLAO PORUKU PREMIJERU: /

'Samo bolesni umovi mogu tako nešto pomisliti'

Danas su se pojavile informacije kako je sindikatima već u petak predstavljena nova ponuda Vlade, koja uključuje rast plaća, ali ne i koeficijente, a sve je na Facebooku komentirala i resorna ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od prvog dana krize imam jasan stav kako otvoreni dijalog, strategija suradnje i spremnost na zdrav kompromis nemaju alternativu. Ukoliko u prvi plan ne stavimo učenike, zbog kojih smo zapravo tu, svi gubimo. Odnose između sindikata i Vlade konačno smo izvukli iz ukopanih rovova i medijskih prepucavanja te na stol stavili konkretne analize i argumente - to je za mene bio ključni cilj i na tome smo čitavo vrijeme radili.

Možda jesam uporni optimist, ali prostor za dogovor i rješenje su od petka na stolu i zato je važno da svi ostanu smireni i argumentirani, ne reagiraju na neutemeljene špekulacije i igrice. Cilj je riješiti ovu krizu kako bi se učenici i učitelji vratili zadovoljni i motivirani u učionice i nastavili sukreirati reformu. Ako kroz reformu tražimo od naših učenika da umjesto učenja napamet, nauče rješavati probleme, onda je vrijeme da pokažemo primjerom kako odrasli i odgovorni ljudi mogu riješiti probleme, posebno kada su problemi kompleksni", napisala je Divjak na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikati pak rezolutno odbijaju vijesti o današnjem sastanku s Vladom i navodnoj ponudi. "Nema pregovora", kratko je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec odgovorio za Dnevnik.hr na pitanje o sastanku i ponudi. Te vijesti nazivaju spinovima Vlade kojima žele odvratiti ljude od prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo