PRIJAVILA PREBIVALIŠTE U ZAGREBU / Nosić konačno predala funkciju novom načelniku: 'Moram prvo snimiti situaciju u Lovreću...'

Anita Nosić je danas predala funkciju dosadašnjem zamjeniku

20.2.2020.
18:50
VOYO logo

Anita Nosić više nije načelnica općine Lovreć. Iako je mandat ovoj HDZ-ovki službeno prestao 7. veljače, nakon afere sa subvencioniranim stambenim kreditom i nedozvoljenom promjenom prebivališta, mlada načelnica je i dalje uobičajeno dolazila na posao.

No, nakon što su iz Ministarstva uprave najavili nove inspekcije i kazne do 30 tisuća kuna, danas je konačno predala funkciju dosadašnjem zamjeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušla je u zgradu općine i načelnički mandat predala iza zatvorenih vrata.

"Danas sam stupio na dužnost načelnika Općine Lovreć koju ću obavljat volonterski. Moram prvo snimit situaciju u Općini da bi mogao reći daljnje poteze, ići ćemo korak po korak", izjavio je Petar Petričević, načelnik Općine Lovreć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada već bivša načelnica ove male općine u Dalmatinskoj zagori primopredaju dužnosti nije željela komentirati. Time je nastavila praksu izbjegavanja pitanja koju provodi od samog početka i izbijanja afere.

Mandata ju je koštala odjava prebivališta kako bi kupila stan iz programa poticane stanogradnje u Zagrebu. Zakonski to nije smjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno točno da nije bilo nikakve tu namjere, da je loš moment, loši savjeti ili nešto što se dogodilo. Ja nisam upoznat detaljno s tim", rekao je Bogoslav Džaja, predsjednik Općinskog vijeća.

Cijeli slučaj oko kupnje stana zato istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Bivša načelnica plaće neće morati vratiti, a čini se da neće biti ni sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se izvrši primopredaja unutar zakonskog roka kazne ne bi trebalo biti. A za izbacivanje iz HDZ-a, to ne znam. To bi nadležna tijela trebala odlučiti o tome", objasnio je Ivan Malenica, ministar uprave.

Unatoč svemu, mještani ju i dalje brane. Kažu kako je za Općinu puno učinila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da je ona bila super, super, dobra. Bila je vrijedna i dobra", rekao je Nediljko Bošnjak iz Lovreća.

Samo riječi hvale imaju i za novog mladog načelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petar pravi dečko, školovan, pametan i nadajmo se boljemu", rekao je Ante Bekavac iz Lovreća.

"Znam ga bolje nego što mislite. To je dečko, evo tu mu je kuća, vidite, evo 50 m odavde. Znači poznam čitavu situaciju, trebao bi biti dobar", poručio je Andrija Olujić iz Lovreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njemu je sada da se pokaže. Inače, nakon primopredaje dužnosti Anita Nosić je ostala u zgradi Općine. I kad su ostali zaposlenici nakon tri sata otišli kućama, bivša načelnica je ostala s pročelnikom u Općini, skrivajući se od novinara.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo