preuzeo dužnost /

Novi ministar zdravstva Kujundžić: 'Osobno sam protiv abortusa, ali i protiv zabrane'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Potrebno je educirati djevojke, kao i psihološka i materijalna potpora države, da se ni jedna majka ne boji začeti dijete', pojašnjava ministar

20.10.2016.
13:31
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Novi ministar zdravstva Milan Kujundžić preuzeo je u četvrtak prijepodne funkciju ministra od svog prethodnika Darija Nakića te najavio kako će nastaviti raditi kako je zamišljeno te mijenjati na bolje ono što može. 

"Osoba sam dijaloga, kontinuiteta i sve što je dobro pokušat ću nastavit raditi u pravcu kao što je zamišljeno. Ono što može bolje, to ćemo pokušati modificirati, a otvoriti ono što se nije stiglo otvoriti od problema", izjavio je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je dosadašnjem ministru na svemu što je učinio ili započeo u proteklih devet mjeseci te izvijestio da su se prilikom primopredaje dotaknuli brojnih problema - od Imunološkog zavoda, onkologije do Pravilnika o specijalizacijama.

Ustvrdio je kako je sustav zdravstva nešto najbolje što u Hrvatskoj imamo i po čemu smo najbliži Europi, ali i da postoje brojni problemi, od ljudskih resursa, gdje mladi kvalitetni ljudi odlaze iz Hrvatske do problema s opremom, bolnicama, sa hitnom što će trebati "strpljivo, bez velikih riječi, popravljati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić je najavio nastavak reforme hitne medicinske službe. "Moram to još malo proučiti, ali u osnovi je na tragu onoga što se trebati napraviti. Mora se sačuvati sustav, a da bi ga sačuvali, ponekad se morate 'nekome malo zamjeriti' i tražiti veću participaciju u tome, ali uvijek nastaviti pravedno raspodijeliti teret", kazao je.

Osvrnuo se i na pitanje abortusa

"Osobno sam protiv abortusa, ali i protiv zabrane jer ne donosi rješenje, već samo više izgubljenih života, kako djece, tako i majki. Potrebno je educirati djevojke, kao i psihološka i materijalna potpora države, da se ni jedna majka ne boji začeti dijete", rekao je.  

"Molitvene zajednice apsolutno podržavam, ali okupljanje pred bolnicama je malo nespretno", objasnio je te dodao da je moguće moliti na različitim javnim mjestima i da to nikome ne treba zabranjivati te spomenuo kako bolnica u kojoj radi ima kapelu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo