ISTRAGA O PRANJU 57 MILIJUNA KN: /

Osumnjičena Mamićeva nećakinja priznala tko ju je preporučio i kako se formirao HDZ-ov tim

Image
Foto: Pixsell

U USKOK-ovoj istrazi oko pranja 57 milijuna kuna izvučenih iz niza poznatih tvrtki, nedavno je došlo do značajnoga zaokreta.

2.8.2018.
16:55
Pixsell
VOYO logo

Izuzev Pecotića, riječ je o cijelom PR timu HDZ-a koji je stranci osmišljao kampanju na društvenim mrežama tijekom predsjedničkih izbora Kolinde Grabar-Kitarović 2014. te parlamentarnih izbora 2015. godine.

Četverac se sumnjiči za vađenje novca preko Bossman tima pri čemu su utajili porez na novac zarađen od HDZ-a, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sanda Mamić i Kristijan Gržetić

Nije ju preporučio Zdravko Mamić

Premda izravno angažirani od HDZ-a za kampanju, Sanda Mamić i Zadro bili su plaćeni kao Artenjakovi podizvođači. Razlog je bio, kako su oni rekli istražiteljima, taj što Sanda Mamić i Matej Zadro u vrijeme predsjedničkih izbora nisu imali svoju tvrtku preko čijeg bi računa naplatili svoje usluge, nego su bili zaposlenici GNK Dinama. Kako je došlo do nastanka vrlo uspješnoga promidžbenog HDZ-ova tima, svojevremeno je Sanda Mamić, koja je do angažmana u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović došla zahvaljujući sadašnjem savjetniku predsjednice za zdravstvo i sport, ispričala USKOK-ovim tužiteljima.

Image
PREOKRET U ISTRAZI ZA PRANJE 57 MILIJUNA KN: /

Među osumnjičenima Mamićeva nećakinja, bivši glasnogovornik RTL-a...

Image
PREOKRET U ISTRAZI ZA PRANJE 57 MILIJUNA KN: /

Među osumnjičenima Mamićeva nećakinja, bivši glasnogovornik RTL-a...

"Negdje pred početak predsjedničkih izbora 2014. obratio mi se Tomislav Madžar kojega sam upoznala u Dinamu i koji je je predložio da se Matej i ja aktiviramo u kampanji Kolinde Grabar-Kitarović. S obzirom na to da smo mi tada bili zaposlenici Dinama, mi smo se prvo obratili Zdravku Mamiću i pitali ga za dopuštenje, a on nam je odobrio da se uz ovaj naš posao u Dinamu bavimo i digitalnim marketingom u kampanji. Matej i ja smo zatim s predstavnicima HDZ-a dogovorili okvire našega angažmana, a kada smo shvatili da se tu radi o vrlo velikom poslu, ja sam kontaktirala prijatelja Danijela Artenjaka koji se također bavi digitalnom tehnologijom i marketingom. Također shvatila sam da će nam biti i potreban stručnjak za odnose s javnošću pa sam stupila u kontakt s Kristijanom Gržetićem s kojim sam dogovorila suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milijun kuna za rad

Prilikom dogovaranja ovoga angažmana mi smo s predstavnicima HDZ-a dogovorili i novčani iznos za naš rad, međutim budući da je Artenjak imao svoju tvrtku Napredni modeli, ti su dogovori bili odrađeni preko njegove tvrtke. Sjećam se da je bio dogovoren iznos oko milijun kuna za naš rad, međutim koliko je Artenjak od toga svega naplatio, meni nije poznato. Sjećam se da mu je bio plaćen jedan manji iznos na početku kampanje, nakon čega su u HDZ-u odugovlačili s uplatama. No, uplate su se pojačale kada su predstavnici HDZ-a vidjeli da ovaj posao koji mi za njih radimo uistinu vrijedi jer je Kolinda Grabar-Kitarović na društvenim mrežama po pregledima i lajkovima prestigla Ivu Josipovića", ispričala je Sanda Mamić.

Prema e-mailovima koje je Artenjak dostavio USKOK-u, Sanda Mamić, Zadro i Gržetić tražili su ga da im 679.000 kuna koje je od HDZ-a dobio za kampanju 2015. kuna plati na Bossman tim, što je on, ništa ne sumnjajući, i učinio. Upravo su ti mailovi sada glavni USKOK-ov dokaz protiv Sande Mamić, Zadre i Gržetića, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo