kadrovska slagalica /

Novi dan, novi kandidati: isplivala su još neka imena potencijalnih ministara, otkrijte koja

Zanimljivo, vikend je rezerviran uglavnom za razgovore s osobama koje se nisu spominjale ni u jednoj kombinaciji

16.10.2016.
18:35
VOYO logo

Pred nama je tjedan u kojem će Andrej Plenković razotkriti imena svojih ministara koje vrlo dobro čuva od javnosti. Ne može, pak, sakriti kandidate koji su i danas pristizali u središnjicu HDZ-a. Zanimljivo, vikend je rezerviran uglavnom za razgovore s osobama koje se nisu spominjale ni u jednoj kombinaciji.

Novi dan, novi kandidati, ali i stara Plenkovićeva taktika. Ništa ne otkriva dok ne sastavi kompletan tim. Ako to uspije napraviti do srijede i Sabor mu da povjerenje, u četvrtak će na summitu Hrvatsku u Bruxellesu predstavljati kao novi najmlađi premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se stigne do tada izglasati povjerenje Vladi vrlo rado", kazao je Plenković.

No nakon jutrašnjeg nastavka razgovora sa kandidatima jasno je da kadrovska slagalica još nije sasvim zaokružena. Mandatar smiruje medijsku znatiželju ali i dalje bez konkretnog odgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo prvi put da se biraju ministri, to je normalno i mi idemo fazu po fazu", poručuje mandatar za sastavljanje Vlade.

A u ovoj fazi isplivala su nova imena. Gari Kapeli, HDZ-ov gradonačelnik Malog Lošinja je, uz Martinu Bienenefeld i Antona Klimana, očito treći kandidat za ministra turizma.

"Pa ne smijem vam ništa reći o tome jer o tome odlučuje premijer. Ambicije svakoga tko dolazi ovdje na razgovor postoje, ali o tome odlučuje predsjednik Plenković", poručuje Kapeli.

Koji je odlučio jutros oči u oči sjesti i porazgovarati i sa liječnikom te bivšim kandidatom za predsjednika Republike Milanom Kujundžićem. On je pak kandidat za ministra zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li bi vi pristali biti ministar u Vladi imate li osobno takve ambicije?

"Ja sam čovjek koji kad vidim da nešto znam neću se izmaknuti. Ako me pitate hoću li vas vozit avionom ja bi rekao da ne zna vozit avion, nemojte sa mnom", tvrdi Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači prihvatili bi?

"Pa ako bi pao izbor na mene prihvatio bih", poručuje.

Da Plenković lakše donese odluku na ispitivanju kandidata pomagali su mu najuži suradnici. Stier, Božinović i Jandroković.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo