objavljeni detalji / Nove promjene u INA-i: Dolazi nova šefica Uprave

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Diplomirala je na Sveučilištu Baker u Kanzasu, magistrirala ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu i završila postdiplomski studij DESS (Diplôme d'études supérieures spécialisées) iz bankarstva i financija na Panthéon-Assas, na Sveučilištu u Parizu

15.6.2023.
16:48
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dana je suglasnost za imenovanje Zsuzsanne Ortutay predsjednicom Uprave Ine za razdoblje od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2026. te imenovanje Krisztiána Pulaya i Zsombora Martona članovima Uprave za isto razdoblje, stoji u obavijesti tvrtke Industrija nafte d.d.

"Na sjednici Nadzornog odbora Ine održanoj 15. lipnja 2023., Nadzorni odbor izabrao je gospodina Damira Mikuljana za predsjednika Nadzornog odbora, a nakon isteka mandata predsjednika Uprave Ine 30. lipnja 2023., Péter Ratatics nastavit će svoju profesionalnu karijeru kao izvršni potpredsjednik MOL Grupe za Usluge kupcima", stoji u INA-inom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zsuzsanna Ortutay bila je članica Nadzornog odbora Ine posljednje 2,5 godine, viša potpredsjednica Poslovnih rješenja MOL Grupe od 2019. te članica Uprave Slovnafta od 2020. Karijeru je započela 1998. kao voditelj odnosa s investitorima u TVK, petrokemijskoj tvrtki MOL Grupe. Voditeljica riznice TVK-a bila je 2003. godine, kada se preselila u Zagreb i do 2006. radila u Ini kao savjetnica za riznicu glavnog financijskog direktora.

Image
NO donio odluku /

Imenovana nova Uprava INA-e

Image
NO donio odluku /

Imenovana nova Uprava INA-e

Od 2007. do 2009. bila je voditeljica kontrolinga maloprodaje MOL Grupe. Od 2009. do 2010. bila je voditeljica projekta integracije i poboljšanja učinkovitosti Ine s fokusom na financijsku stabilizaciju i održivu učinkovitost. Bila je rizničarka MOL Grupe između 2013. i 2018. a između 2018. i 2019. obnašala je ulogu financijske direktorice u MOL-u Mađarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2018. do 2020. bila je članica Upravnog odbora JMSR-a, zajedničkog pothvata MOL-a s japanskom korporacijom za sintetičku gumu Japanese Synthetic Rubber. Od 2019. izvršna je direktorica MOL GBS-a, centra za financije i usluge ljudskih resursa MOL Grupe, organizacije od 500+ zaposlenika, koja pokriva aktivnosti 100+ kompanija MOL Grupe u osam zemalja. Nakon akvizicije poljske maloprodajne mreže goriva, Ortutay je 2022. postala članica Nadzornog odbora MOL-a Poljska.

Diplomirala je na Sveučilištu Baker u Kanzasu, magistrirala ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu i završila postdiplomski studij DESS (Diplôme d'études supérieures spécialisées) iz bankarstva i financija na Panthéon-Assas, na Sveučilištu u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo