PODIGNUTA PRIJAVA /

Nove muljaže s muljem? Iz Zagreba ga u Mađarsku vozi tvrtka s jednim zaposlenim, a Bandić šuti

Opet nešto smrdi s muljem iz zagrebačkog pročistača otpadnih voda u Zagrebu

5.6.2018.
18:41
VOYO logo

Na adresu USKOK-a poslana je kaznena prijava protiv Grada Zagreba, koju je na uvid dobio i RTL.

Ponovno se radi o odvozu mulja iz pročistača otpadnih voda Grada Zagreba, o čemu smo prvi izvještavali i zaustavili nelegalno odlaganje potencijalno opasnog mulja u Međimurju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet nešto smrdi s muljem iz zagrebačkog pročistača otpadnih voda u Zagrebu. Prvi smo još u prosincu objavili kako dio potencijalno opasnog otpada, umjesto na spaljivanju u Drnišu, nelegalno završava na poljima u Međimurju.

Posao je stao nakon našeg otkrića. U Gradu su rekli raskinuti ugovor i raspisati novi natječaj, ali su u ožujku s istim tvrtkama potpisali aneks ugovora i nastavili poslovanje. Zbog toga je podnesena i kaznena prijava USKOK-u protiv Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aneksom ugovora dogovoreno je kako će kao podizvođač, posao zbrinjavanja mulja preuzeti tvrtka Fehervari iz Mađarske. Oni su se prvotno i prijavili na natječaj Grada Zagreba želeći u potpunosti obavljati taj posao. Grad ih je odbio jer nisu imali potreban elaborat za gospodaranjem otpadom. Kako sada mogu raditi isti posao?

Iz Grada odgovaraju: "Točno je da je tvrtka Fehervari, bila prijavljena na prvotni natječaj u zajednici ponuditelja, ali je zajednica ponuditelja odbijena iz drugih razloga,  a ne zato jer nisu imali elaborat."

Dodaju da su s tvrtkama Girk Kalun i Carbo potpisali aneks samo za uvođenje podugovaratelja za postupak obrade tog mulja, jer ovi više nemaju dozvolu za to. 

Tvrtka Carbo iz Splita treba raditi posao odvoženja mulja u Mađarsku. Uvidom u Poslovnu Hrvatsku imaju samo jednog zaposlenog i to direktora. Dakle, vozača nemaju pa su uzeli podizvođače, ali to u aneksu ugovora nigdje nije navedeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor spomenute tvrtke danas nam se nije javljao. Ni gradonačelnik Bandić nije bio raspoložen za ovu temu.

"Gradonačelniče, može samo kratko jedno pitanje za vas? - Ne može", uzvratio je Bandić. "Vezano za mulj, tvrtka koja je nelegalno poslovala, opet nelegalno radi... -  Hvala vam lijepo", izbjegao je odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli ovaj posao vrijedan je oko 50 milijuna kuna, a kako se raspolaže s novcem građana Grada Zagreba trebao bi po kaznenoj prijavi ispitati USKOK.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo